Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΝα αντιμετωπίζονται όπως και οι πολύτεκνοι όσον αφορά το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων,...

Να αντιμετωπίζονται όπως και οι πολύτεκνοι όσον αφορά το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων, ζητούν οι τρίτεκνοι

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Ρεθύμνου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εξαίρεση των τριτέκνων από το μέτρο κατάργησης του φόρου πολυτελείας αυτοκινήτων, στο οποίο υπάγονται οι πολύτεκνοι.

Σχετική επιστολή με το θέμα απέστειλαν προς τους βουλευτές του νομού, μέσω της οποίας εκφράζουν τα αισθήματα αδικίας που αισθάνονται σχετικά με δήλωση όπως αναφέρουν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που αφορά το θέμα της κατάργησης του φόρου, στην οποία, όπως υποστηρίζουν οι τρίτεκνοι, εμπίπτουν και οι ίδιοι.

Ο κ. Αλεξιάδης πριν από δύο ημέρες είχε αναφερθεί στο θέμα στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως από πλευράς υπουργείου υπάρχει αναζήτηση ισοδύναμων για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους, καθώς, όπως είχε αναφέρει, το μέτρο «όχι μόνο είναι άδικο αλλά και δεν αποδίδει φορολογικά». Χαρακτήρισε μάλιστα τη φορολόγηση των πολυτέκνων, ως παράδειγμα αδικίας και όπως είπε οι όποιες αλλαγές γίνουν θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων, ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.

«Είναι μια αδικία και διάκριση σε βάρος των τριτέκνων που γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών γιατί βάσει του ίδιου Νόμου αγοράσαμε και εμείς αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για την ασφαλή μεταφορά της οικογένειάς μας. Το πρόβλημα είναι το ίδιο για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αλλά το υπουργείο μας εξαιρεί», αναφέρουν οι τρίτεκνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα θέματα όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις προσλήψεις αλλά και σε θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση όπως για παράδειγμα τα δημοτικά τέλη.

Για το λόγο αυτό ζητούν από τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό ώστε να μη συμπεριληφθεί η εξαίρεση στο νομοσχέδιο, ενώ, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του συλλόγου, Ειρήνη Κοϊνάκη, «υπάρχει ο κίνδυνος μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων τα οποία αγοράστηκαν με το δεδομένο ότι υπήρξε παρότρυνση από την Πολιτεία για την ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση των μελών μιας πολυμελούς οικογένειας».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα