Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΗ Αγιά Σοφιά το πρώτο σε επισκέπτες αξιοθέατο της Τουρκίας

Η Αγιά Σοφιά το πρώτο σε επισκέπτες αξιοθέατο της Τουρκίας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη είναι το πρώτο σε επισκέπτες αξιοθέατο της Τουρκίας για το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το 2015 3.47 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Αγιά Σοφιά, που κτίστηκε τον 6ο αιώνα και μέχρι το 1453 ήταν ορθόδοξος καθεδρικός ναός με εξαίρεση την περίοδο από το 1204 μέχρι το 1261 κατά την οποία μετατράπηκε σε ρωμαιοκαθολικό ναό. Η Αγιά Σοφιά μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης λειτουργούσε ως τζαμί και από το 1934 και μετά, επί εποχής του Κεμάλ Ατατούρκ, έγινε μουσείο.

Αλλά και το 2014 η Αγιά Σοφιά είχε την πρωτιά σε επισκέπτες ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το μουσείο Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη με 3.25 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2015. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το μουσείο Μεβλανά, στο Ικόνιο, μια πόλη στην κεντρική Τουρκία, που πριν το 1923 είχε ελληνική κοινότητα με 2.500 κατοίκους.

Ακολουθούν ο αρχαιολογικός χώρος Παμούκαλε στην επαρχία Ντενιζλί στην νοτιοδυτική Τουρκία, το υπαίθριο μουσείο της Καππαδοκίας, η αρχαία πόλη της Τροίας και οι υπόγειες αρχαίες πόλεις Derinkuyu (Ανακού) και Kaymaklı (Μαλακοπή).

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη που δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών το 2015 και την ακολουθούν το Ικόνιο και η πόλη Νεβσεχίρ (Νεάπολη) στην κεντρική Τουρκία.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα