Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΜικρές αλλαγές στο έντυπο Ε1 για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Μικρές αλλαγές στο έντυπο Ε1 για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 

Μικρές αλλαγές σε σχέση με το περυσινό έχει το νέο έντυπο Ε1, που πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι με τα εισοδήματα του 2015 και να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο στην εφορία.
Έτσι, στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, μετά τη στήλη του συζύγου και της συζύγου, έχει προστεθεί και νέα στήλη με την ονομασία «Μέρος Συμφώνου Συμβίωσης». Σ’ αυτήν θα καταγράφονται τα εισοδήματα ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Με τον τρόπο αυτόν, το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έρχεται να προσαρμοσθεί στις διατάξεις του Συμφώνου Συμβίωσης, που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Στο νέο έντυπο έχει προστεθεί κωδικός που θα καταγράφονται τα ανείσπρακτα ενοίκια (125-126). Αυτά δεν θα φορολογούνται, εφόσον έχουν προηγηθεί ένδικα μέσα για την είσπραξή τους. Στο έντυπο εξακολουθεί να υπάρχει ο κωδικός 049 για τη δήλωση αποδείξεων. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα δηλωθούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2015, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα