Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Βουλιάζει» από ασθενείς το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

«Βουλιάζει» από ασθενείς το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ήταν αναμενόμενο πως το κύμα της γρίπης, που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη χώρα μας και παρουσιάζει έξαρση στην Κρήτη, θα χτυπούσε και το νομό Λασιθίου. Το κλείσιμο για ακόμη ένα χειμώνα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και η κατακόρυφη αύξηση των ιώσεων, έθεσε για άλλη μια φορά σε δοκιμασία τις αντοχές της δημόσιας υγείας στο νομό και ειδικά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που σηκώνει το βάρος των περιστατικών του Λασιθίου.
Το ασφυκτικό γέμισμα της Παθολογικής Κλινικής με περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού, εποχικές ιώσεις και γριπώδεις συνδρομές, αποτελεί για πολλοστή φορά, συνηθισμένη εικόνα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Είναι λογικό και αναμενόμενο το κεντρικό νοσοκομείο του νομού, να έχει καίριο ρόλο όταν προκύπτουν έκτακτες συνθήκες, είναι όμως αδικαιολόγητο να καλείται να αντιμετωπίσει φαινόμενα εποχικών εξάρσεων γρίπης και το σύστημα υγείας συνολικά να είναι απροετοίμαστο και να υπολειτουργεί, μεταφέροντας απλώς το συνολικό βάρος του έργου σε μια κλινική όταν υπάρχουν τρεις στο νομό.
Όταν η Παθολογική Κλινική έχει 25 κρεβάτια και φιλοξενεί 49 άτομα και 12 επιπλέον περιμένουν στη βραχεία νοσηλεία, είναι κατανοητό πως για να αντιμετωπιστούν πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες κλινικές ή σε άλλο Νοσοκομείο.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τους εργαζόμενους για να μπορέσει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να ανταποκριθεί στο διπλασιασμό των ασθενών της παθολογικής κλινικής τοποθετήθηκαν κρεβάτια νοσηλείας στους διαδρόμους, έγινε φιλοξενία παθολογικών περιστατικών στις χειρουργικές κλινικές και στην καρδιολογική, και ανοίχτηκε θάλαμος που ήταν κλειστός για νοσηλείες για μεγάλο χρονικό διάστημα με την υπόδειξη να μη χρησιμοποιείται η τουαλέτα του από τους ασθενείς και συνοδούς, αλλά να χρησιμοποιείται η τουαλέτα του διπλανού θαλάμου!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα