Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΞεκινά η εκπόνηση της μελέτης για τα συμπληρωματικά έργα στο φράγμα Μπραμιανών

Ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης για τα συμπληρωματικά έργα στο φράγμα Μπραμιανών

Από

Ημερομηνία

 

Ενημερωτική συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στον Δήμο Ιεράπετρας με θέμα τα συμπληρωτικά έργα στον φράγμα των Μπραμιανών.

Παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Μανώλη Φραγκούλη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ιεράπετρας, κας. Ρίτσας Χριστοδούλου και του προέδρου του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Παπαδάκη, στελέχη και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων Δ7 του ΥΠΟΜΕΔΙ, καθώς επίσης και οι μελετητές, κ. Λαζαρίδης και κ. Μίχας από την ομάδα μελετητών του έργου μετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση με σκοπό να συλλέξουν στοιχεία στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης του έργου « Μελέτες Συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανών, Αντιπλημμυρικά Έργα Γρα Λυγιάς και φράγμα Μύρτου».

Κατά την συνάντηση ο αρμόδιος προϊστάμενος του Τμήματος Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γ. Μαράκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν από τους μελετητές, δίνοντας σχετικές πληροφορίες και απαραίτητα στοιχεία χρήσιμα για το στάδιο εκπόνησης των μελετών.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή της Ιεράπετρας με τις θερμοκηπιακές και αγροτικές καλλιέργειες. Η υλοποίησή του ήταν αναγκαία εδώ και χρόνια. Παρόλες τις σημερινές δυσκολίες και παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις είναι αισιόδοξο γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι ξεκινά η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Βεβαίως και απαιτείται αρκετός χρόνος, καθώς χρειάζεται να γίνουν μια σειρά μελετών, ωστόσο είναι σημαντικό ότι έστω και τώρα το έργο ξεκινά να μελετάται.

Από πλευράς του ο Δήμος Ιεράπετρας στον πλαίσιο και της εποικοδομητικής συνεργασίες με τον ΤΟΕΒ και της υποστήριξης για την υλοποίηση σημαντικών και απαραίτητων για την Ιεράπετρα έργων, είναι πρόθυμος να συνδράμει όπου χρειαστεί για την εκπόνηση των μελετών, προκειμένου σύντομα αυτές να ολοκληρωθούν τόνισαν τόσο ο Αντιδήμαρχος όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες που παραβρέθηκαν.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα