ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΗ Πόλα Ρούπα οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη

Η Πόλα Ρούπα οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη

Από

Ημερομηνία

Η Πόλα Ρούπα, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, επιβεβαιώνει ότι ήταν εκείνη που οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, ενώ επισημαίνει ότι ο ένας από τους δύο γεμιστήρες που βρέθηκαν ήταν από το όπλο του πιλότου, με τον οποίο συνεπλάκησαν στον αέρα. Ειδικότερα, η Πόλα Ρούπα σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της:

«Στις 21 Φεβρουαρίου επιχείρησα με ελικόπτερο να πραγματοποιήσω την απόδραση του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη. Η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη, ώστε να μπορούν να έρθουν μαζί μας και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, που επιθυμούσαν να πάρουν το δρόμο προς την ελευθερία. Δεν προηγήθηκε κανένα σχέδιο απόδρασης, πριν από αυτό που “ναυάγησε”».

Αναφερόμενη στο τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, η Πόλα Ρούπα τονίζει, μεταξύ άλλων: «Ένα τέταρτο μετά την απογείωσή μας από τη Θερμησία Αργολίδος, έβγαλα το όπλο μου και ζήτησα από τον πιλότο να αλλάξουμε πορεία. Αυτός, φυσικά, δεν κατάλαβε ποια είμαι, κατάλαβε, όμως, ότι θα επιχειρηθεί απόδραση από τις φυλακές. Πανικοβλήθηκε. Μου επιτέθηκε βγάζοντας όπλο, γεγονός που “παρέλειψε” να αναφέρει. Ο ένας γεμιστήρας που βρέθηκε ήταν δικός μου, ο δεύτερος, όμως, όχι. Ηταν από το δικό του όπλο, το οποίο τού έφυγε από τα χέρια, κατά τη συμπλοκή μας στον αέρα. Εχασε τον έλεγχο του ελικοπτέρου και φώναζε “πανικόβλητος” “θα σκοτωθούμε”. Η οργάνωση της απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, όπως και άλλων πολιτικών κρατουμένων, ήταν μία πολιτική απόφαση».

Πρόσφατα άρθρα