ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣυνελήφθησαν με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης

Συνελήφθησαν με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης

Από

Ημερομηνία

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης καπνού, χθες το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 43χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 525 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου.

Επιπλέον, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς στον 27χρονο, όπου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 430 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου.
Ανωτέρω ποσότητες καπνού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών αντίστοιχα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πρόσφατα άρθρα