ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΠνιγμό έδειξε η νεκροψία για τον 22χρονο ψαροντουφεκά με καταγωγή από τον...

Πνιγμό έδειξε η νεκροψία για τον 22χρονο ψαροντουφεκά με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος, έδειξε ως αιτία θανάτου του άτυχου 22χρονου ψαροντουφεκά η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ιατροδικαστής Χανίων κ. Σταμάτης Μπελιβάνης.

Ο άτυχος Νίκος Καραβελάκης που είναι υιός του γιατρού Ιωάννη Καραβελάκη από τον Άγιο Νικόλαου, ψάρευε στην περιοχή του Μπάλου μαζί με φίλο του, ο οποίος τον έχασε και παρά την αναζήτηση του δεν κατάφερε να τον εντοπίσει και ενημέρωσε τις αρχές που ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τον εντοπισμό του σώματος του άτυχου νέου έκανε μια ομάδα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Κισάμου του σώματος. Όπως είπε στην εφημερίδα των Χανίων «Χανιώτικα Νέα» ο κ. Π. Πετρόπουλος μέλος της ομάδας «βρεθήκαμε στην περιοχή μια δεκαμελή ομάδα μετά από κλήση του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου. Χωρισθήκαμε σε δύο ομάδες των πέντε και ξεκινήσαμε τις έρευνες μέσα στη νύχτα. Μια ομάδα κινήθηκε στη βραχώδη ακτή νότια του «Τηγανιού» στην οποία η πρόσβαση του σκάφους του Λιμενικού ήταν πάρα πολύ δύσκολη επειδή τα νερά ήταν αβαθή και επικίνδυνα για να πλησιάσει».

Όπως σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος παρά τη νύχτα και τη μαύρη στολή που φορούσε ο νέος, οι διασώστες του Ε.Σ. τον εντόπισαν στις 23.45, σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε βάθος 1.5 μέτρο. Οι διασώστες ειδοποίησαν τις αρχές και μετά από συντονισμένη προσπάθεια μετά από ώρα ανέσυραν τη σωρό του νέου και τη μετέφεραν πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου.

Σε ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα σημειώνει πως αμέσως μόλις δηλώθηκε η εξαφάνιση του νέου «υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρευνες από ξηράς διεξήχθησαν από μέλη Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου . Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα βράχια της ανατολικής πλευράς λιμνοθάλασσας Μπάλου και μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Χανίων και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. »

Πρόσφατα άρθρα