ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΠροσοχή των πολιτών για την αποφυγή πυρκαγιών

Προσοχή των πολιτών για την αποφυγή πυρκαγιών

Από

Ημερομηνία

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας ενημερώνει τους δημότες της Σητείας για την πυρκαγιά. Αναφέρουν:

 

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1/5/2016 έως και 31-10-2016 ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι λόγω αυξημένης επικινδυνότητας έναρξης και διάδοσης  πυρκαγιάς, απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση  σε όλες τις υπαίθριες εκτάσεις κατά την περίοδο αυτή.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών  μέτρων για την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από πυρκαγιές  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και στον ιστοχώρο του Δήμου μας (www.sitia.gr)  στην ενότητα Πολιτική Προστασία.

Tέλος παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών. Ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων  αποτελεί βασικό μέτρο για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και ταχείας επέκτασής της. Επισημαίνουμε ότι ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και αποτελεί βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση  προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Αντιδήμαρχος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ

 

Πρόσφατα άρθρα