ΑρχικήΚρήτηΗράκλειο1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη καθ' Οδόν»

1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη καθ’ Οδόν»

Από

Ημερομηνία

Το 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη καθ’ Οδόν» θα πραγματοποιηθεί, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες, με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές που οργανώνεται από την αντιδημαρχία Πολιτισμού, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας και τις εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου.

Έτσι, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ξεκινά μία γιορτή με ζωγραφική, καλλιτεχνικό Graffiti, γλυπτική και κατασκευές (installations), θέατρο δρόμου, χορωδίες, όπερα, μουσικά σχήματα, αλλά και τυμπανιστές, μικρές μπάντες, Break Dance και Hip-Hop, χειροτέχνες, καλλιτέχνες της παντομίμας, κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, performers, και τολμηρούς skaters.

Στόχος, σύμφωνα με τον δήμο Ηρακλείου, είναι να μεταμορφωθεί το κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο, ανοιχτό θέατρο τέχνης. Γι’ αυτό και καλούνται οι νέοι δημιουργοί, όσο και οι παλαιότεροι και καταξιωμένοι, να συμμετάσχουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην πόλη. Να έρθουν σε ζωντανή επαφή με το κοινό και να του προσφέρουν την απόλαυση της μέθεξης σε ό,τι σπουδαίο προσφέρει η τέχνη.

Επίσης, ο δήμος καλεί τους Ηρακλειώτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτού του φεστιβάλ, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Κρήτη. «Ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό, να ομορφύνουν υποβαθμισμένα σημεία της πόλης, να εμφανιστούν νέοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, φερμένοι από κάθε άκρη του νησιού, της χώρας ή και του εξωτερικού, και να δοθεί η ευκαιρία για μια συνάντηση χαράς και δημιουργίας, που θα ζωντανέψει το κέντρο του Ηρακλείου» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, λογω των αργιών του Πάσχα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής παρατείνεται έως τη 10η Μαΐου 2016, ενώ δηλώσεις υποβάλλονται στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή τού δήμου Ηρακλείου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, Ώρες 10-13 π.μ, πλην Σαββάτου και Κυριακής).

 

Πρόσφατα άρθρα