Παρέμβαση του βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας για την επένδυση «Ίτανος Γαία». Αναφέρει:

Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής με υποχρεώνει να βρίσκομαι εκτός Κρήτης και δεν μου δίνει την δυνατότητα να παραβρεθώ στην συνεδρίαση  και στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι γεγονός ότι αυτή η ιστορία έχει απασχολήσει  την τοπική κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Από την   μία όσοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και την ανησυχία τους για το περιβάλλον και από την άλλη η ανάπτυξη με την προσδοκία της  δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η λύση που προτείνεται, σε σχέση με την αρχική πρόταση, δίνει την δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης, κάτι στο οποίο συναινεί σε μεγάλο βαθμό και η τοπική κοινωνία. Ανάμεσα τους και ο ΣΥΡΙΖΑ με δημόσια τοποθέτησή του από το 2012.

Από την άλλη, είναι ανάγκη να  υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την τουριστική πολιτική  στην περιοχή αλλά και στην ΚΡΗΤΗ γενικότερα που  θα καθορίζει  το πλαίσιο, τους όρους και προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική.
Η Σητεία διαθέτει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με  σεβασμό στο περιβάλλον και την σκέψη προς το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Μανόλης  Θραψανιώτης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ