Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα παιδιά των δημοτικών γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την...

Τα παιδιά των δημοτικών γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών

Από

Ημερομηνία

Στη λήξη του σχολικού έτους τα πιτσιρίκια γιορτάζουν την απαρχή των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες δράσεις.

Οι αποχαιρετιστήριες γιορτές έχουν άλλωστε ειδικό βάρος για τα οσονούπω Γυμνασιόπαιδα και επισφραγίζουν την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα Δημοτικά Σχολεία του Αγίου Νικολάου οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν θέατρο, κατασκευές, τραγούδια και δροσιστικά με μπουγέλωματα.

 

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Σαν ένα πολύχρωμο λεύκωμα ξεφύλλισαν οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου όχι μόνο την χρονιά που πέρασε, αλλά και γενικότερα τα χρόνια που βρέθηκαν στο αγαπημένο σχολείο τους.

4ο δημοτικο

Με τα κατ’ εξοχήν  παιδικά χρώματα του ουράνιου τόξου, οι απόφοιτοι πλέον του Δημοτικού άφησαν την σφραγίδα τους στα πολιτιστικά δρώμενα του σχολείου τους. Συγκίνησαν και έδωσαν ελπίδα σε όλους όσοι είχαν πλημμυρίσει την μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων.

Στην πρωινή προσευχή τα εκτάκια απουσίαζαν διότι η γιορτή θα ξεκινούσε στις 9 και είχαν ακόμα πολλά να κάνουν, ώστε όλα να είναι έτοιμα. Γέμισαν με τις δικές τους εμπειρίες την γιορτή, την οποία πραγματοποίησαν με την αμέριστη βοήθεια και τον συντονισμό των δασκάλων τους Μερόπης Κατσούλη και Ειρήνης Γεωργαντωνάκη, με τη βοήθεια στην οργάνωση και τις ιδέες του εκπαιδευτικού Γιώργου Μαυροειδή και με τις μαντινάδες της Γεωργίας Καλύβα. Οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν, μίλησαν για τις εμπειρίες τους, αναφέρθηκαν στους αγαπημένους τους δασκάλους των προηγούμενων ετών και τόνισαν ότι από το δημοτικό σχολείο φεύγουν, αλλά δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Ο Σύλλογος Γονέων τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα, κέρασε παγωτό, κλήρωσε δώρα σε όλα τα παιδιά και ανανέωσε το ραντεβού για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Στο 2ο Δημοτικό

Με πολύ θέατρο, καλοκαιρινά παιχνίδια, χορό και μουσική αποχαιρέτησαν την σχολική χρονιά και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου.

2o δημοτικο

Το τμήμα Στ1 παρουσίασε θεατρικό με αφορμή τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ανακύκλωση, ενώ το  Στ2 παρουσίασε την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Ακολούθησαν  καλοκαιρινά παιχνίδια στον περίβολο, μουσική και χορός. Και βέβαια το μπουγέλο- το σήμα κατατεθέν της χρονιάς που τελειώνει και του καλοκαιριού που ξεκινά.

 

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο τα παιδιά, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν ένα πολυμελές χορευτικό και τραγούδια, εμπνευσμένα από το Yellow Submarine. Φιλοτέχνησαν μια μεγάλη κατασκευή με φαντασία, παιχνιδιάρικη διάθεση και πολλά χρώματα και πήραν μέρος σε πολλά – πολλά παιχνίδια που οργάνωσαν με κέφι οι εκπαιδευτικοί τους.

3ο δημοτικό

ΘΑΝΟΣ Κ.

Πρόσφατα άρθρα