Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΞεκίνησε η δημιουργία των έργων στο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

Ξεκίνησε η δημιουργία των έργων στο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ξεκίνησε η δημιουργία των έργων στο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα με την ολοκλήρωση των εργασιών εγκιβωτισμού της άμμου σε καλούπια. Κατά το φεστιβάλ που είναι το πρώτο που γίνεται στην Ελλάδα οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Yuriy Mysko και η διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko, φιλοτεχνούν στη θέση Ξηροπόταμος της Αμμουδάρας τα εντυπωσιακά γλυπτά τους, με θέμα τη θάλασσα, και ειδικότερα τον Ποσειδώνα να φυσάει ένα πλεούμενο, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι.

Σύμφωνα με τους οργανωτές του φεστιβάλ το ύψος των γλυπτών αγγίζει τα 3 μέτρα περίπου, τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά τις επόμενες ημέρες και στο διάστημα αυτό, μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι γλύπτες φιλοτεχνούν την άμμο. Επίσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν δημιουργώντας στην άμμο τα δικά τους γλυπτά. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη και η όλη διαδικασία της δημιουργίας θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ.

«Η πρώτη εικόνα από την κορυφή των γλυπτών που αρχίζει σιγά – σιγά να αποκαλύπτεται, μας προϊδεάζει για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν, αλλά και ότι η προβολή της Αμμουδάρας και του δήμου μας γενικότερα, θα είναι πολύ έντονη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε τον χώρο και συνομίλησε με τους με τους γλύπτες

Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους γλύπτες όπως και όλους που συμβάλουν στην πραγματοποίηση του. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους γλύπτες να αποκτήσει την πρώτη εμπειρία από αυτού του είδους τη διοργάνωση. Ακόμη στόχος του δήμου Μαλεβιζίου είναι να δημιουργήσει μελλοντικά ένα μεγάλο θεσμό με τέτοιου είδους φεστιβάλ στις παραλίες του.

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα