Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΑνακοινώθηκαν οι τιμές των οινοσταφύλων

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των οινοσταφύλων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου αρχίζει την παραλαβή στο Οινοποιείο της στην Παλιανή, όλων των ποικιλιών οινοσταφύλων με τις παρακάτω τιμές ανά κιλό, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα:

Λευκά οινοστάφυλα 0,30, ροζακί 0,30, βιλάνα α΄ ποιότητας 0,35, βιλάνα β΄ ποιότητας 0,25, λιάτικο 0,30, κοτσιφάλι 0,35, μαντηλάρι (10 ,5 be) 0,25, Syrah 0,40, θραψαθήρι, αθήρι, δαφνί, πλυτό, 0,30.

Σε ότι αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν αναφέρονται παραπάνω, θα παραλαμβάνονται μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο και η τιμή τους δεν θα ξεπερνά τα 0,40 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την Ένωση, στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας, τουλάχιστον 12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

– Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο- αναφέρει η ΕΑΣΗ – θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας, η οποία πρέπει να αναφέρει όλα τα αλφαριθμητικά στοιχεία του παραγωγού και τα χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων, που ο παραγωγός θα παραδώσει οινοστάφυλα.

Επίσης, οι παραγωγοί που τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων. Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα