Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΔεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα πρατήρια καυσίμων του Λασιθίου

Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα πρατήρια καυσίμων του Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Καύσωνας κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων στα νησιά και άλλες παραθεριστικές περιοχές, αφού η αμόλυβδη βενζίνη έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα σε σχέση με τη μέση πανελλαδική της αξία», αναφέρει ρεπορτάζ της «Ημερησίας».

Το ερώτημα είναι… η διαφορά της τιμής είναι θέμα κερδοσκοπίας ή υπάρχουν άλλες αιτίες και κόστος, που αυξάνουν τις τιμές;

Ερωτηθείς ο Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης «για ποιό λόγο υπάρχουν αυτές οι διαφορές στις τιμές;» ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Η απόκλιση των 7.0 λεπτών για την Κρήτη, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, που αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι λογική. Ένας από τους λόγους είναι τα μεταφορικά που χρεώνουν οι εταιρείες. Πιο παλιά υπήρχε μια διαφορά 20 λεπτά και τώρα έχει κατεβεί στα 7.0 λεπτά».

Στο ερώτημα γιατί κάποια πρατήρια πουλούν πιο φτηνά απαντά: «Αυτό έχει σχέση με την εμπορική συμφωνία που έχουν κάνει τα πρατήρια με την εταιρεία με την οποία συνεργάζονται. Είναι γεγονός ότι κάποια πρατήρια συμπαρασύρουν την αγορά με τις τιμές με τις οποίες πουλούν. Κάποια άλλα πρατήρια μπορούν και αγοράζουν πιο φτηνά και αυτό μπορεί να οφείλεται στον τζίρο που κάνουν, στο κεφάλαιο κίνησης που διαθέτουν και στον τρόπο πληρωμής.

Επίσης κάποια πρατήρια κερδίζουν από μπόνους που παίρνουν από τις εταιρείες. Στα πρατήρια δεν υπάρχουν συλλογικές συμφωνίες, αλλά ατομικές εμπορικές συμφωνίες.

Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα πρατήρια του Λασιθίου και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε με τα τιμολόγια αγοράς. Το ποσοστό κέρδους μας είναι πολύ μικρό.

Καλό θα ήταν να μην δυσφημείται ο νομός Λασιθίου και να βρίσκονται στο απυρόβλητο άλλοι νομοί. Αυτές οι ειδήσεις κάνουν μεγάλη ζημιά στον εσωτερικό τουρισμό μας.

Σχεδόν το 50% της τιμής είναι φορολογία του κράτους.

Οι επισκέπτες μας να μην διστάζουν να έλθουν για διακοπές στο Λασίθι, καθώς μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών μπορούν να βρουν τα πρατήρια εκείνα που τους συμφέρει να αγοράσουν».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα