Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΕκδήλωση για τη Σπιναλόγκα: «Πολιτισμός, ένας θησαυρός είναι κρυμμένος μέσα του»

Εκδήλωση για τη Σπιναλόγκα: «Πολιτισμός, ένας θησαυρός είναι κρυμμένος μέσα του»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλιανών «Ο Κέραμος» διοργάνωσε διήμερο Συνέδριο – Αφιέρωμα (6-7 Αυγούστου 2016) στη Σπιναλόγκα με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ένας θησαυρός είναι κρυμμένος μέσα του».

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Αυγούστου 2016 στο ξενοδοχείο Blue Palace της Πλάκας με συντονιστές τον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Μαυρικάκη και τον Δρ. Επιστημών Αγωγής, ερευνητή και συγγραφέα Μανώλη Μακράκη.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

♦ Η Κατερίνα Στενού, Δρ. Κοινωνιολογίας, πρώην Διευθύντρια Πολιτισμικών Πολιτικών και Διαπολιτισμικού Διαλόγου τηςUNESCO μίλησε για τη Σπιναλόγκα και τα «Μηνύματα ενός πολιτισμικού τοπίου».
Η Μαρία Αρακαδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μίλησε για τη «Σπιναλόγκα (16ος-18ος αιώνας) το έσχατο προπύργιο της Βενετικής Θαλασσοκρατίας».
♦ Ο ερευνητής και συγγραφέας Maurice Born μίλησε για τη Σπιναλόγκα ως μια: «Ιατρική δικαιολογία»… μια ιστορική αναδρομή στη εξέλιξη της νόσου, στις θεραπείες που εφαρμόστηκαν και στην εξέλιξη της νόσου στην Σπιναλόγκα μέχρι το  οριστικό κλείσιμό της ως λεπροκομείο.
♦ Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Γεωργία Μοσχόβη μίλησε για τη Σπιναλόγκα ως «Μνημειακό σύνολο με οικουμενικούς συμβολισμούς».

Μετά το τέλος των ομιλιών τιμήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Κ. Περοδασκαλάκης για τα 52 χρόνια διακονίας του στην ενορία Πλάκας και στη Σπιναλόγκα.

σπινα4 σπινα3

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα