Με τη συμμετοχή ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού και των τεχνών από την περιοχή του Βραχασίου -και όχι μόνον- είναι και φέτος, για δεύτερη χρονιά διανθισμένες οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις Βραχάσι 2016», που ξεκινούν από σήμερα (δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα).
«Θέλουμε να αποκτήσει ξανά η περιοχή μας την πνευματική εικόνα που έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές και να καταφέρουμε να την κρατήσουμε στο μέλλον άφθαρτη. Ανέκαθεν από το Βραχάσι ξεκινούσαν πνευματικοί άνθρωποι την πορεία τους στα γράμματα και στις τέχνες και σε αυτούς χρωστάμε πολλά.
Οι εκδηλώσεις μας και φέτος έχουν μια ποιότητα δεδομένη, ενώ θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της περιοχής μας. Λόγος, εικόνες, μουσική, παράδοση και τοπική ιστορία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων επόμενων ημερών στην περιοχή μας και καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν σε αυτές», δήλωσε το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχασίου «Ο Αναύλοχος» κ. Γιώργος Κωστάκης.
«Η περυσινή αποδοχή του κοινού στις πρώτες πολιτιστικές συναντήσεις», πρόσθεσε, «έδωσε ώθηση στα μέλη του Συλλόγου, ώστε να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις αυτές και φέτος, ενώ η πλούσια τοπική πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά δεν τους επιτρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν παρόμοιες δράσεις, που είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πολλών μηνών έως και ετών.
Οι εκδηλώσεις μας δεν έχουν μόνο σκοπό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, αλλά και την δυνατότητα το κοινό να φύγει πιο πλούσιο σε γνώσεις για τον τόπο, τους ανθρώπους και τις προοπτικές του μέσα από τον πολιτισμό».
Στάθηκε στην συμμετοχή των ανθρώπων της περιοχής στην προσπάθεια αυτή, η οποία πηγάζει όχι μόνο από την ανάγκη της έκφρασης μέσα από τις τέχνες, αλλά και της αντάμωσης στον τόπο τους με άλλους ανθρώπους και της προσπάθειας να παραμείνει το επίπεδο υψηλό σε καιρούς που πολλές αξίες, τα ήθη και τα έθιμά μας φθείρονται από τον χρόνο.
«Σας περιμένουμε για τέσσερις μέρες γεμάτες από πολιτισμό, τέχνες, γράμματα και παραδόσεις στο Βραχάσι και στην ευρύτερη περιοχή από σήμερα έως και τις 21 Αυγούστου, για να γνωρίσετε τον τόπο μας διαφορετικά και άκρως πολιτιστικά», κατέληξε.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ