Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΟι επόμενες κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

Οι επόμενες κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στο…φουλ δουλεύουν οι μηχανές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλη την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις εργασίας στα νέα γραφεία της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται η προετοιμασία της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το «γαλάζιο επιτελείο» μελετάει πυρετωδώς αριθμούς, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου με ένα πλήρως εμπεριστατωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Στον πρωινό καφέ της Δευτέρας αυτό ήταν και το βασικό θέμα. Παράλληλα συζητήθηκαν και η στρατηγική της «στροφής στην καθημερινότητα» και κοινός τόπος ήταν πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει έμφαση στα θέματα Παιδείας (έναρξη σχολικής χρονιάς), Υγείας (κρούσματα ελονοσίας) και Δημόσιας Ασφάλειας (καταλήψεις).

Ακριβώς γιατί όπως λένε στο real.gr συνεργάτες του προέδρου «η ΝΔ πρέπει να φτιάξει μια νέα, μεγάλη κοινωνική συμμαχία και να απαντήσει με συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που συνεχώς αυξάνονται από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό εδράζεται και η περιοδεία, την Τετάρτη, του κ. Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο.

Εκεί, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να έχει άμεση εικόνα για το… ταμείο που έκανε η «βαριά βιομηχανία» της χώρας στο τέλος του καλοκαιριού αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής.

Την ίδια ώρα που οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ συζητούσαν θέματα «υψηλής» στρατηγικής, στον δεύτερο όροφο της Οδού Πειραιώς συνεδρίαζε το διαγραμματειακό όργανο του κόμματος.

Όλες οι γραμματείες κατέθεταν τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη διάχυση των θέσεων στην κοινωνία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της γραμματείας Προγράμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Στεργίου και της γραμματείας Επιστημονικών Φορέων με επικεφαλής τον Νίκο Κωστόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση, ουσιαστικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα το αίτημα των εκλογών.

Όσοι μάλιστα βλέπουν «πρόβλημα στρατηγικής» σε αυτό το αίτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κάθετος: «πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημα είναι τα άδεια ταμεία του κράτους από τα μειωμένα έσοδα», λέει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα