Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΕντυπωσιασμένοι από το χώρο των αγώνων κατάδυσης στη Λίμνη

Εντυπωσιασμένοι από το χώρο των αγώνων κατάδυσης στη Λίμνη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με τους εννιά διεθνείς αθλητές μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Cliff Diving-WHDF να κάνουν δοκιμαστικές καταδύσεις από το ύψος των 16 μέτρων το απόγευμα της Πέμπτης στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του 1ου Agios Nikolaos Cliff Diving show.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αθλητές και όσους θα συνδράμουν στη διάρκεια του διημέρου της Παρασκευής 26 και του Σαββάτου 27 Αυγούστου, δημιουργώντας τις καλύτερες βάσεις ώστε να μπει και η λίμνη του Αγίου Νικολάου στο παγκόσμιο καλεντάρι της Ομοσπονδίας αποκτώντας την αναγνώριση που θα πρέπει να έχει σαν φυσικός χώρος καταδύσεων και κολύμβησης.

Στο κομμάτι της αναβίωσης των αγώνων κολύμβησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, παλιός αθλητής της ομάδας της πόλης, λέγοντας πως στόχος είναι όχι ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός αλλά η συμμετοχή, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας και των δυνατοτήτων που αυτός έχει. “Φέτος, είπε, είναι μόνο η αρχή και βάζουμε τις βάσεις ώστε η λίμνη μας να αποκτήσει ξανά την αξία που μπορεί να έχει για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια”.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη από την μεριά της περιφέρειας Κρήτης που είναι και ο συνδιοργανωτής, είπε πως ο νομός Λασιθίου έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα του εναλλακτικού αθλητισμού και πρόσθεσε ότι η λίμνη του Αγίου Νικόλαου με τη συγκεκριμένη οργάνωση θα αποκτήσει ξανά την αξία της σε ότι αφορά τον ναυταθλητισμό και όχι μόνο.

Η εκπρόσωπος της WHFD Stefanie Linder είπε ότι η διεθνής κοινότητα των αθλητών έχει πραγματικά εντυπωσιαστεί από το σημείο των αγώνων το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια πόλη και μετέφερε τη δέσμευση πολλών ακόμα αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα Δημήτρης Συρανίδης σαν καλεσμένος των διοργανωτών δήλωσε κατενθουσιασμένος από την πόλη και τον φυσικό στίβο του Αγίου Νικολάου και μίλησε για πρωτότυπη ιδέα των διοργανωτών ευχόμενος κάθε επιτυχία.

Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ υπεύθυνος των αθλητικών του Δήμου Αγίου Νικολάου Λευτέρης Ραφαϊλάκης είπε ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα να πάνε καλά, παρουσίασε το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που έχουν στηρίξει την προσπάθεια για τη δημιουργία αυτής της γιορτής για τη λίμνη του Αγίου Νικολάου.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα