Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά«Τεράστια τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κρήτης»

«Τεράστια τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κρήτης»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και, ειδικότερα, στην Κρήτη αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κρήτης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπολογίζονται στις 2.000 περίπου.

Ειδικότερα, σημαντικά κενά υπάρχουν και στην ειδική αγωγή, αφού τα κενά υπολογίζονται στις 193 θέσεις στα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης και στις 511 θέσεις στην παράλληλη στήριξη.

Δυστυχώς, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά για τους μαθητές μας, με τεράστια κενά στα σχολεία της Κρήτης, με σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό και με μεγάλες ελλείψεις γενικότερα.

Όπως και πέρυσι, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ολιγώρησε, χωρίς να ενεργήσει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αδιέξοδο στην παιδεία. Οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο, μόλις 3.750, μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό και δεν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες της Κρήτης.

Βέβαια, η Κυβέρνηση επέλεξε μέχρι σήμερα να προτάξει τους διορισμούς άλλων κατηγοριών προσώπων, εξαντλώντας τις σχετικές πιστώσεις, αντί να δώσει προτεραιότητα στο νευραλγικό τομέα της παιδείας.

Για την Κρήτη, για τους πολίτες και τους νέους του νησιού μας, η αλήθεια είναι ότι αξίζει σε όλους κάτι καλύτερο. Η παιδεία αποτελεί θεμέλιο για την κοινωνία μας και το δικαίωμα όλων στην παιδεία είναι αναφαίρετο.

Ο Υπουργός επέλεξε να μην σπουδάσει, οφείλει, όμως, να παρέχει στα παιδιά μας το δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια παιδεία και τη μόρφωση».

ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ & ΛΑΣΙΘΙΟΥ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα