Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΤηλεφωνικά θα τα πουν Τσίπρας - Μέρκελ

Τηλεφωνικά θα τα πουν Τσίπρας – Μέρκελ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αναγκαστικό ήταν το «όχι» του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να μεταβεί την Κυριακή στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στη συνάντηση θα ήταν μεταξύ άλλων οι πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας και της Μάλτας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής στη ΔΕΘ και συμφωνήθηκε να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της Ευρώπης μετά το Brexit, που είναι και το θέμα της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί ενόψει της Μπρατισλάβας κύκλο συναντήσεων και σειρά επαφών με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενόψει και της Διάσκεψης των ηγετών του νότου που πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα, της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα και των εξελίξεων στο προσφυγικό ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση, την ιθαγένεια και τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή την Άγκυρα και είχε συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν και την υπόλοιπη τουρκική ηγεσία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δείπνο που παραθέτει το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα