Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΤο Ρέθυμνο υποδέχτηκε 400 επιβάτες κρουαζιέρας από τα Χανιά

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε 400 επιβάτες κρουαζιέρας από τα Χανιά

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Δυναμική παραμένει η παρουσία του Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά την προσέλκυση των επισκεπτών κρουαζιέρας, αφού ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να μεταφερθούν με λεωφορεία στην πόλη και τον νομό προκειμένου να απολαύσουν τα αξιοθέατα και την τοπική φιλοξενία, αφήνοντας πολύ καλές κριτικές.Χθες, το πρωί το Ρέθυμνο υποδέχθηκε για μια ακόμη φορά συνολικά επτά λεωφορεία και μικρά VIP βανάκια που μετέφεραν περίπου 400 επιβάτες κρουαζιέρας από κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στα Χανιά, αριθμός μάλιστα που παρουσιάζει σημαντική αύξηση από τον Ιούλιο δίνοντας μια «τονωτική ένεση» στην τοπική αγορά. Σήμερα μάλιστα αναμένεται νέα άφιξη επισκεπτών στο Ρέθυμνο.

Οι επισκέπτες με την άφιξή τους παραλαμβάνουν μάλιστα έντυπο υλικό το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες καθώς και τα αξιοθέατα της πόλης και της ενδοχώρας αλλά και μια φόρμα όπου μπορούν να αποτυπώνουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους. Από νωρίς πάντως χθες το πρωί στην τοπική αγορά υπήρχε κίνηση με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην πόλη του Ρεθύμνου, ενώ το μεσημέρι αναχώρησαν προκειμένου να επισκεφτούν κι άλλες περιοχές του νομού.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η μεταφορά επιβατών από κρουαζιερόπλοια των Χανίων στο Ρέθυμνο ξεκίνησε εν μέσω της τουριστικής σεζόν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 23 Νοεμβρίου, κάτι που αναμφίβολα δίνει «ανάσα» από τον Οκτώβριο και μετά που η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται. «Μπήκαμε στην αγορά της κρουαζιέρας στα μέσα της τουριστικής περιόδου και θα έχουμε επισκέπτες μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτό δίνει μια ώθηση στην τοπική αγορά, ενώ την επόμενη σεζόν διεκδικούμε σταθερή παρουσία κρουαζιερόπλοιου στο Ρέθυμνο.

Οι κριτικές είναι καλές και υπάρχει ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας για το Ρέθυμνο ως προορισμό» ανέφερε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη- Καπετανάκη. Παράλληλα η κ. Κουτσαλεδάκη επεσήμανε πως κάθε εβδομάδα στο λιμάνι του Ρεθύμνου προσεγγίζουν γιοτ από την Ιταλία τα οποία δένουν στο λιμάνι, ενώ οι επισκέπτες παραμένουν στο Ρέθυμνο και έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη.

Η κ. Κουτσαλεδάκη πρόσθεσε πως οι εντυπώσεις που έχει δώσει το Ρέθυμνο στους επισκέπτες είναι πολύ καλές κάτι που αποτυπώνεται στις κριτικές τους στο έντυπο υλικό, ωστόσο προς την κατεύθυνση αυτή επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνδρομή των επαγγελματιών της πόλης. Για το λόγο αυτό το Λιμενικό Ταμείο ενημερώνει πριν από την κάθε άφιξη επισκεπτών τον Σύλλογο Εστίασης, το ΕΒΕΡ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, την Εφορεία αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το γραφείο τουρισμού του δήμο , με στόχο να υπάρχει συντονισμός για την υποδοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κρουαζιερόπλοιο “Tera Jet” 150 μέτρων, χωρητικότητας περίπου 1800 επιβατών συνδέει σταθερά το Ρέθυμνο με τη Σαντορίνη με βάση το λιμάνι του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα μεταφέρει κυρίως επισκέπτες από το Ρέθυμνο στη Σαντορίνη, ωστόσο αρκετοί είναι και οι τουρίστες από τη Σαντορίνη που έρχονται στο Ρέθυμνο προκειμένου να επισκεφτούν την πόλη και τα αξιοθέατά της.

Πηγή: www.goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα