Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλες τις μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χτύπησε σήμερα στα Χανιά το «πρώτο κουδούνι» για τη νέα σχολική χρονιά. Σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισκέφθηκε ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης, χαρακτηρίζοντας την εικόνα, σε ό,τι αφορά τα κενά εκπαιδευτικών, καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «έχουμε δασκάλους και νηπιαγωγούς σε όλα τα σχολεία και στις τάξεις. Στο μεγαλύτερο μέρος των ειδικοτήτων υπάρχουν τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί. Περιμένουμε, εντός της εβδομάδος, κάποιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, καθώς υπάρχουν κενά σε μουσική, αγγλικά, ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη», είπε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι έως και τις 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν τοποθετήσεις σε εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός Νεκτάριος Πετράκης, χαρακτήρισε την εικόνα που υπάρχει σήμερα στα σχολεία καλή, υποστήριξε ωστόσο, ότι έχουν γίνει περικοπές σε διδακτικές ώρες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από δασκάλους και νηπιαγωγούς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς από τα Χανιά σε συλλαλητήριο στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Σε ότι αφορά στα Γυμνάσια και Λύκεια των Χανίων, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης, αφού επισήμανε ότι «οι θέσεις εκπαιδευτικών έχουν καλυφθεί με πολύ μεγάλη πληρότητα», εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα κενά θα καλυφθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Σχολικές μονάδες της πόλης επισκέφθηκε το πρωί ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας.

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές επισήμανε, ότι ο δήμος έχει έτοιμο σχέδιο και προτάσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων τονίζοντας, ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα στη σχολική στέγη παρατηρούνται στις περιοχές της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου. Κοντά σε εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ευχόμενος σε όλους καλή σχολική χρονιά. Από το πρωί το προσωπικό της τροχαίας μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια για την οδική ασφάλεια σε παιδιά και γονείς έξω από σχολικές μονάδες.

Όπως δήλωσε ο διοικητής τροχαίας Γιάννης Βλαχάκης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι, κυρίως στον τομέα της μεταφοράς μαθητών, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη, κυρίως οι γονείς, να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Ασφάλειας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα