Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΕπαφές με τον Υπουργό για την ολοκλήρωση του έργου «Αυχήν Αγκαθιάς-Σκοπή»

Επαφές με τον Υπουργό για την ολοκλήρωση του έργου «Αυχήν Αγκαθιάς-Σκοπή»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Δήμαρχος Σητείας μετέβη στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου είχε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων για θέματα που αφορούν το Δήμο και τον ΟΑΣ.

Συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο εξέθεσε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου «Αυχήν Αγκαθιάς- Σκοπή».

Για το θέμα αυτό ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι εντός του μέσου χρονικού διαστήματος -εντός Οκτωβρίου το αργότερο, θα υπογράψει την έγκριση διάθεσης πίστωσης για να μπορέσει στη συνέχεια ο ΟΑΚ να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, που αφορά παρεμβάσεις στο αρχικά κατασκευασμένο τμήμα της γέφυρας.

Επίσης στον κ. Σπίρτζη ετέθησαν οι διαδικασίες άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Νέο Νομοσχέδιο.

Ως γνωστόν, στη Σητεία είμαστε στην τελική ευθεία απόκτησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου, διαδικασία, η οποία έχει ανατεθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με διαγωνισμό σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι στον υπό ψήφιση Νόμο θα περιλαμβάνεται μεταβατική διάταξη σύμφωνα με την οποία σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιώτης θα εκδίδει την άδεια ίδρυσης στο όνομα του Νομικού προσώπου (Λιμενικό Ταμείο Σητείας) και το Νομικό πρόσωπο θα παρέχει στη συνέχεια την άδεια λειτουργίας στον ιδιώτη.

Εξέλιξη κατά την άποψή μας θετική.

Από το Δήμο Σητείας

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα