ΑρχικήVideoΔράσεις να κάνουν πιο ελκυστικό τον Άγιο Νικόλαο αναζητούν οι έμποροι

Δράσεις να κάνουν πιο ελκυστικό τον Άγιο Νικόλαο αναζητούν οι έμποροι

Από

Ημερομηνία

Την αγωνία και το ενδιαφέρον τους, για το πώς η πόλη του Αγίου Νικολάου θα γίνει πιο φιλική και ελκυστική στον επισκέπτη, προκειμένου να θέλει να την περιδιαβεί, να ερευνήσει την τοπική αγορά και να ψωνίσει, να φάει, να πιει και να διασκεδάσει στα καταστήματα, εξέφρασαν και χθες το βράδυ, αυτή τη φορά με περισσότερη ένταση, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και μερικοί από τους ελάχιστους εμπόρους της πόλεως, που παρέστησαν στη γενική συνέλευση την οποία είχε συγκαλέσει το νεοεκλεγέν συμβούλιο του σωματείου, στο Επιμελητήριο.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου δεν είναι όσο θα έπρεπε φιλική για τον επισκέπτη, λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών, δυσλειτουργίας του κυκλοφοριακού και απουσίας παρεμβάσεων που θα την αναβαθμίσουν σε μια σύγχρονη τουριστική πόλη, το δε τουριστικό προϊόν που προσφέρει είναι παρωχημένο, χωρίς κίνητρα για να βγει ο τουρίστας από τα ξενοδοχεία, όπου κατά πλειοψηφία, διαμένει έχοντας αγοράσει «πακέτο all inclusive». Αυτό ήταν το συμπέρασμα της γενικής συζήτησης που αναπτύχθηκε, ανακυκλώνοντας ένα γενικότερο, γνωστό πρόβλημα, και διατυπώνοντας ως γενικό αίτημα, ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της κατάστασης.

Υπήρξε, όμως και δόση αυτοκριτικής από πλευράς της διοίκησης των εμπόρων, όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Οδυσσέας Παπαδάκης, αναγνώρισε σημαντικό μερίδιο ευθύνης ειδικά στην άσχημη λειτουργική εικόνα της πόλεως λόγω του κυκλοφοριακού, στους ίδιους τους καταστηματάρχες του κέντρου, που επιμένουν να κινούνται με το ΙΧ τους αναζητώντας κατά προτίμηση θέσεις στάθμευσης για τους ίδιους και το προσωπικό που απασχολούν, μπροστά ή κοντά στο κατάστημά τους.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιο πολλοί βρίσκονται στο προεδρείο παρά στο ακροατήριο.
    Η πόλη δεν είναι φιλική προς τον επισκέπτη αλλά και προς τον πεζό κάτοικο.
    Οχήματα στον πεζόδρομο, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια παντού (κατά κυριολεξία) ο ελαιώνας μέσα στην βρώμα, χώροι wc ανεπαρκείς…
    Αν νομίζετε ότι φταίει το all in των ξενοδοχείων είστε άξιοι της μοίρας σας.

  2. Α, το κατάλαβαν επιτέλους για το κυκλοφοριακό! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιδιώξουν από τον δήμο είναι να γίνει πεζόδρομος όλο το κέντρο τής πόλης, από το δημαρχείο μέχρι το λιμάνι. Και μέχρι τότε, επειδή είναι και χρονοβόρο έργο, να απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία ΙΧ στο κέντρο τής πόλης.
    Α, και το τσιγαράκι παιδιά, ε! Εφαρμόστε, περιφρουρήστε επιτέλους από μόνοι σας τον αντικαπνιστικό νόμο. Δεν μπορεί να καπνίζετε παντού (ακόμη και στα σούπερ μάρκετ, ονόματα δεν λέμε) και να έχετε την απαίτηση να έρθω στο μαγαζί σας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα