ΑρχικήΆλλα νέαLifestyleΞεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα»

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα»

Από

Ημερομηνία

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το «Τελευταίο σημείωμα» που καταπιάνεται με μία από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

 Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου στις Φυλακές Ιτζεδίν και θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης και της Αττικής με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), τον γνωστό Γερμανό ηθοποιό Αντρέ Χένικε («Μια επικίνδυνη μέθοδος», «Η πτώση») και την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Μελία Κρίλινγκ («Tyrant», «The Borgias»). Μαζί τους ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών.

Ο Παντελής Βούλγαρης υπογράφει το σενάριο με τη σύζυγό του συγγραφέα και σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») σε ένα δράμα που θα μας μεταφέρει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την 1η Μαΐου του ’44 για να μας γνωρίσει τα πρόσωπα των τραγικών γεγονότων. Κεντρικός ήρωας είναι ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης (τον υποδύεται ο Κωνσταντίνου), κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και εξόριστος κρατούμενος σε φυλακές από το 1936, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού διοικητή του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι, Καρλ Φίσερ (τον υποδύεται ο Χένικε), ενώ η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη (Μελία Κρίλινγκ), του στεκόταν με καρτερία και αγάπη. Η ιστορία του Σουκατζίδη και των 200 της Καισαριανής θα αναβιώσει στο «Τελευταίο σημείωμα» που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017.

Πηγή: ethnos.gr

Πρόσφατα άρθρα