Τη συνεργασία Περιφέρειας – Υπουργείου Δικαιοσύνης στη δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής στα σωφρονιστικά καταστήματα και της υλοποίησης κοινωνικών δράσεων, δίδοντας έμφαση στην προστασία των ανηλίκων, επισήμαναν στην συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Γ.Γ. Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη.

Ο κ. Φυτράκης είπε στις δηλώσεις του ότι επισκέφτηκε σήμερα σωφρονιστικά καταστήματα και είδε τα προβλήματα, τονίζοντας την εξαιρετική – όπως είπε – συνεργασία με τον Περιφερειάρχη αλλά και τους ανθρώπους στην εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ειδικότερα μετά τη συνάντηση του με τον κ. Αρναουτάκη σε δήλωση του στα ΜΜΕ ο κ. Φυτράκης είπε: «Διαπιστώσαμε μια συναντίληψη στην ανάληψη κοινών δράσεων οι οποίες θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, θα αφορούν τον τομέα της δικαιοσύνης όπως αυτός έχει να κάνει με τις φυλακές, αλλά ιδίως με την προστασία των ανηλίκων. Συμφωνήσαμε δηλαδή ότι μπορούμε από κοινού να ενώσουμε δυνάμεις για να δούμε βελτιώσεις που μπορούν να γίνουνε χρησιμοποιώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και της Περιφέρειας ιδίως τις τεχνικές υπηρεσίες. Να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ιδίως με χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή και άλλες από κοινού ώστε να έχουμε μια βελτίωση στις υποδομές και στις λειτουργίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως είναι η φιλοξενία των ανηλίκων σε δομές και οι φυλακές».

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συνεργασία και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών ανακοινώνοντας παράλληλα ενέργειες και κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας. «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και αυτό το οποίο πρωτίστως χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις φυλακές στη Νεάπολη, άρα μπορούμε να πιέσουμε και τους υπουργούς ούτως ώστε να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις, να προχωρήσουν να ολοκληρωθούν τα έργα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας : « Παράλληλα εμείς αναλάβαμε να κάνουμε μια αθλητική υποδομή στην Αλικαρνασσό με χρηματοδότηση δική μας. Ήδη είναι η μελέτη έτοιμη και προχωρούμε για να μπορούν να αθλούνται οι άνθρωποι εκεί όπως επίσης και με τη στέγη ανηλίκων θα κάνουμε τη μελέτη να μπορούμε να έχουμε βελτίωση των υποδομών και θα τη στείλουμε στον κ. Γενικό που πρέπει να πούμε ότι έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία είναι και Κρητικός και πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις ».