Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕλαιοποίηση, σημαντικά μυστικά για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου

Ελαιοποίηση, σημαντικά μυστικά για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η ομάδα «Κιβωτός Σπόρων» της Πολιτιστικής Ένωσης Δήμου Αγίου Νικολάου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμβέλλου και το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο εκδήλωση με θέμα «Ελαιοποίηση, σημαντικά μυστικά για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτεθούν από τον σύμβουλο ποιότητος ελαιολάδου κ. Βασίλη Φραντζολά τα προβλήματα που εντοπίζονται στα περισσότερα ελαιοτριβεία και που αφορούν μία σειρά λανθασμένων διαδικασιών, όπως η καθυστερημένη εποχή συλλογής, η μέθοδος συλλογής των καρπών, η χρήση ακατάλληλων μέσων μεταφοράς των καρπών, το πλύσιμο και οι μεγάλοι χρόνοι και θερμοκρασίες στον μαλακτήρα.

Η παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου απαιτεί την τήρηση όλων των κανόνων της σωστής ελαιοποίησης και αν ένα και μόνο στάδιο παραγωγής δεν τηρηθεί σχολαστικά, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση του προϊόντος.

Θα δοθεί έμφαση στην σωστή συντήρηση του ελαιολάδου για την αποφυγή φαινομένων οξείδωσης.

Αναφορά θα γίνει στα νέα συστήματα ελαιοποίησης και τέλος, θα υποβληθούν ερωτήσεις προς τον εισηγητή προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα των συμμετεχόντων.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα