Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΗ Κρήτη έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει

Η Κρήτη έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηράκλειου ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Σάλλα.

Παρουσία Αρχών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης ,φορέων, επιχειρηματιών και πολιτών ο Περιφερειάρχης ,αφού ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη  του ομίλου κ. Ροδόπουλο για την πρόσκληση αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της Κρήτης με έμφαση τον ΒΟΑΚ, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες-δράσεις αλλά και διεκδικήσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους φορείς του νησιού.

«Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κρήτης είναι συμφωνημένες από όλους μας. Μέσα από ένα κοινό και αρραγές διεκδικητικό πλαίσιο τους επόμενους μήνες θα προκύψουν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στη βάση της πρότασης που η Περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε αλλά και σχετικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «τα τελευταία χρόνια δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των κλάδων με σημαντικό δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι κλάδοι αυτοί το επόμενο διάστημα θα παραμείνουν στο επίκεντρο της δική μας περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, θα τους αναδείξουμε ως μηχανές ανάπτυξης, βάσει της συμμετοχής τους στο παραγόμενο προϊόν της Κρήτης. Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Κρήτη στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται στον τουρισμό, που αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στον κλάδο αυτό με τους περισσότερους από 4 εκ. τουρίστες σε ετήσια βάση συνεπάγονται τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από όλους μας για την περαιτέρω ενδυνάμωση του κλάδου. Για τον πρωτογενή τομέα τα πλεονεκτήματα ποιότητας του κλάδου παρέχουν τη δυνατότητα για υψηλότερη ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και αποκατάσταση των εισαγωγών. Για τον κλάδο της μεταποίησης προωθούμε τη συνεργασία μεταποιητικών επιχειρήσεων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος και των δύο μερών, προωθώντας τόσο την έρευνα όσο και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους κ.κ. Σάλλα και Ροδόπουλο, είπε:

«Η παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Εκπροσωπείτε δύο από τους δυναμικότερους κλάδους των οικονομιών και των κοινωνιών του δυτικού κόσμου. Η εκπαίδευση, η έρευνα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των παιδιών μας. Η Κρήτη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και στους δύο αυτούς δυναμικούς κλάδους, γεγονός που εγγυάται και η δική σας παρουσία στο χώρο που δραστηριοποιείστε».

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα