Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΔρόμοι, οδηγοί και κίνδυνοι

Δρόμοι, οδηγοί και κίνδυνοι

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Καθημερινές είναι οι αναφορές στα πολλά τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν, ιδίως φέτος, στην Κρήτη. Οι αναφορές αφορούν κυρίως την κατάσταση των δρόμων και τη συμπεριφορά των οδηγών στους δρόμους.

Ανάμεσα στα κοντινά σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα περιλαμβάνονται τα Μάλια (διέλευση και αρχαιότητες), η διασταύρωση Μιλάτου, η έξοδος από το τούνελ Λατσίδας, ο κόμβος Κριτσάς, τα Γουρνιά, το Καβούσι και η είσοδος της Σητείας. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί ο δρόμος της Κριτσάς και ο δρόμος της Ελούντας.

Διαβάσαμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει δρομολογήσει παρεμβάσεις σε πάνω από 450 σημεία του επαρχιακού δικτύου Κρήτης «μειωμένης οδικής ασφάλειας», που παρουσιάζουν Μεγάλη Συγκέντρωση Ατυχημάτων και 120 θέσεις σε 12 οδούς αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Όσοι επιστρέφουν από ταξίδια από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν να λένε για την κατάσταση των δρόμων που είδαν, τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια και διασχίζουν από άκρου εις άκρον τη χώρα μας.

Γι’ αυτό είναι εξοργιστικό ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας συνολικού μήκους 312 χιλιομέτρων, διαθέτει μόλις 42 χιλιόμετρα –συν άλλα 9,1 χλμ. όταν ολοκληρωθεί το τμήμα Γουρνών – Χερσονήσου – σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, δηλαδή δρόμου με βοηθητική λωρίδα και διαχωριστικό στηθαίο.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα