Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΧωρίς την παρουσία γιατρών τα ποδοσφαιρικά ματς

Χωρίς την παρουσία γιατρών τα ποδοσφαιρικά ματς

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μία απόφαση που έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις πήρε τις προηγούμενες ημέρες η UEFA, η οποία σχετίζεται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικό  ερώτημα της ΕΠΟ η UEFA άναψε το… πράσινο «φως», ώστε να διεξάγονται κανονικά παιχνίδια τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων χωρίς την αναγκαία παρουσία γιατρού στο γήπεδο…

Οι άνθρωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τονίσουμε ότι συχνά ήταν αποδέκτες… παραπόνων από ομάδες τοπικών κατηγοριών που υπογράμμιζαν την αδυναμία τους να εξασφαλίσουν την παρουσία γιατρού στους αγώνες τους. Έτσι από την ΕΠΟ απευθύνθηκαν στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία με σκοπό να βρεθεί λύση για το πώς θα μπορούσε να ξεπεραστεί  αυτό το πρόβλημα, προτείνοντας παράλληλα την… προαιρετική παρουσία γιατρού στο γήπεδο.

Η UEFA εξετάζοντας το ελληνικό ζήτημα ήταν θετική στο αίτημα της ΕΠΟ, θέτοντας όμως 4 βασικές προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται πριν την έναρξη κάθε αγώνα, για τις οποίες θα είναι υπεύθυνοι οι διαιτητές. Αν τηρούνται τότε ο διαιτητής θα μπορεί να ξεκινήσει το ματς και δεν θα υπάρχει θέμα τιμωρίας της γηπεδούχου ομάδας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της η ΕΠΟ αναφορικά με το ζήτημα αυτό υπογράμμιζε:

«Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα.

Η UEFA με την από 14-9-2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της Ε.Π.Ο. σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξής:

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α. Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού,  στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

β. Να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ. Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

δ. Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα».

Από κει και πέρα, χθες η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και για τα ζητήματα που αφορούν τη SuperLeague, κάνοντας γνωστή την επιστροφή του Ιωάννη Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ. Ο πρώην διαιτητής επέστρεψε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, μετά από εισήγηση του προέδρου Βίτορ Περέιρα, από όπου να υπενθυμίσουμε είχε αποχωρήσει την περσινή σεζόν μετά από απειλές που είχε δεχθεί στο σπίτι του επί προεδρίας Γιώργου Μπίκα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι, κατόπιν πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, ο κ. Ιωάννης Τσαχειλίδης ορίζεται ως νέο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Αθλητικός συντάκτης

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα