Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΑπολογισμός των πρώτων δράσεων του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας

Απολογισμός των πρώτων δράσεων του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται η μέχρι στιγμής πορεία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας σε επίπεδο δράσης και στήριξης προς το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, ήδη η συνεισφορά του είναι σημαντική, ενώ συνεχής είναι ο προγραμματισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την επίτευξη στόχων και δράσεων στην κατεύθυνση υποστήριξης του Νοσοκομείου.

«Συμπερασματικά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης, «μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Παρά του ότι πριν ένα μήνα -έχοντας προχωρήσει βέβαια σε δράσεις, παρεμβάσεις και προμήθειες για το νοσοκομείο- τα ταμειακά διαθέσιμα του Συλλόγου ήταν σχεδόν μηδενικά, σήμερα έχουμε κάποια χρηματικό ποσό και προχωράμε με την ίδια θέληση για να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχουμε κάνει γνωστό κι αφορά την αγορά και προσφορά του ιατρικού μηχανήματος για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου. Εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους».

 

Οι παρεμβάσεις στο κτήριο

Παράλληλα έγινε συζήτηση, ετέθησαν οι βάσεις για επόμενες δράσεις και καταρτίσθηκε ένας πρώτος προγραμματισμός. Στα πλαίσιά του συμπεριλαμβάνεται και ένα project για εικαστική παρέμβαση στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σητείας. Για τη δράση υπεύθυνη ορίστηκε η κ. Άννα Μανουσάκη, που θα αναλάβει τον συντονισμό σε συνεργασία με τα μέλη του υπόλοιπου Δ.Σ. και εθελοντές καλλιτέχνες, ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέμβαση και να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα, να εξωραϊστεί ο χώρος αναμονής της παιδιατρικής κλινικής.

Επιπλέον συζητήθηκε η προοπτική συνέχισης των δράσεων εξωραϊσμού στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Είχαν ξεκινήσει πριν δύο μήνες, αλλά απαιτούνται ακόμη βελτιώσεις, όπως και παρεμβάσεις σε εσωτερικούς χώρους.

«Οι ανάγκες πραγματικά είναι πολύ μεγάλες. Είναι δύσκολη η ιεράρχησή τους.

Θα προχωρήσουμε στην δράση που αφορά την Παιδιατρική και θα αποφασιστεί στην συνέχεια τί θα κάνουμε σε άλλο εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Είναι θέμα που θα διερευνηθεί και θα ληφθεί απόφαση», τόνισε ο κ. Καλαμπόκης.

 

Η ιστοσελίδα

Επί τάπητος ετέθη και η έναρξη των διαδικασιών ώστε να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα του Συλλόγου, που θα περιλαμβάνει φυσικά ενημερωτικό υλικό για τον Σύλλογο και την δράση του. Προβλέπεται, εφ’ όσον είναι εφικτό και υπάρχει υλικό, να συμπεριλάβει και ένα μικρό ιστορικό αρχείο για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην πόλη της Σητείας από την δεκαετία του ‘50 μέχρι σήμερα. Η ευθύνη της δράσης ανατέθηκε στους κ. Νεκτάριο Ξυπόλιτο και Κώστα Ελευθεράκη.

 

Επαφές με εταιρίες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου προγραμματίζει επαφές με μεγάλες εταιρίες, που είτε δραστηριοποιούνται στην περιοχή είτε όχι.

«Είναι», είπε ο κ. Καλαμπόκης, «μία προσπάθεια που θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα. Έχουν καταγραφεί 15 εταιρίες, στις οποίες θα απευθυνθεί ο Σύλλογος με σκοπό να ζητήσει συνδρομή στην υλοποίηση των στόχων που τίθενται για την στήριξη του Νοσοκομείου Σητείας. Δεν είναι μία εύκολη ή άμεση δράση δεδομένου ότι απαιτείται σωστή προσέγγιση, ώστε να γίνει απόλυτα σαφής ο ρόλος του Συλλόγου, το έργο που επιτελεί και η αναγκαιότητα στήριξης του νοσοκομείου. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αφού η κάθε επαφή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες».

Τον συντονισμό της προσπάθειας ανέλαβαν ο κ. Καλαμπόκης, η κ. Ρίκα Παντελάκη και ο κ. Κώστας Βασιλάκης.

 

Οι συναυλίες

Άμεσα θα «τρέξει» και ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεων. Διατυπώθηκαν τρεις προτάσεις για την διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου.

Προετοιμάζεται λοιπόν μία συναυλία με ντόπιους ως επί το πλείστον καλλιτέχνες προς το τέλος Οκτωβρίου. Ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές με τους ανθρώπους αυτούς, που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς με σκοπό να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια. Συζητήθηκαν και ιδέες για άλλες δύο συναυλίες στη διάρκεια του χειμώνα, όμως δεν ελήφθησαν ακόμα οριστικές αποφάσεις.

 

Πολλές οι ανάγκες

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις ανάγκες που καταγράφονται καθημερινά στο Νοσοκομείο Σητείας. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος διότι οι ανάγκες είναι πολλές, οι δυνατότητες του Συλλόγου δεν είναι τεράστιες. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε, ο Σύλλογος δεν αποσκοπεί έτσι κι αλλιώς να υποκαταστήσει την διοίκηση, την ΔΥΠΕ ή το αρμόδιο υπουργείο, αλλά επιδιώκει να είναι αρωγός και να βοηθάει στην λειτουργία του νοσοκομείου.

«Γινόμαστε δέκτες καθημερινά σχεδόν αιτημάτων για διάφορα πράγματα, από πολύ απλά μέχρι πολύ σημαντικά. Πρέπει να υπάρχει μία ιεραρχία διότι δεν έχουμε πόρους. Οι πόροι είναι από τις συνδρομές των μελών μας, από δωρεές ή από εκδηλώσεις που οργανώνονται Δεν έχουμε δηλαδή ένα σταθερό προϋπολογισμό να διαχειριστούμε καθημερινά.

Κάνουμε αγώνα όλο το Δ.Σ. και με την στήριξη του κόσμου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση, συγκεντρώνουμε χρήματα, τα οποία αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορούμε σαν Σύλλογος να υποκαταστήσουμε τους αρμοδίους και δη την κρατική εξουσία. Εμείς λειτουργούμε επικουρικά και βοηθάμε όσο μπορούμε. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον Σύλλογο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, θέλουμε περαιτέρω την στήριξή του γιατί οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι πολλές» κατέληξε ο κ. Καλαμπόκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα