Μετά τις τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στην εθνική ομάδα, για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2016 και τα δύο φιλικά στην Αυστραλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, κάλεσε τον διεθνή άσο της ΑΕΚ στα ματς με την Κύπρο (7 Οκτωβρίου 2017, ΓΣΠ Λευκωσίας, 21:45) και το Γιβραλτάρ (10 Οκτωβρίου 2017, «Γ. Καραϊσκάκης», 21:45) για τα προκριματικά του Μουντιάλ, το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.
Επανέρχεται από τραυματισμό ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά εκτός είναι ο Απόστολος Βέλλιος, o Μπάμπης Λυκογιάννης και ο Δημήτρης Κυριακίδης. Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι ακόλουθοι:
Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Ζέκα, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Δώνης, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας και Μάνταλος.
Η συγκέντρωση και η πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη.