Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑρκετά τα κενά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου

Αρκετά τα κενά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση νέων διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα αρκετά κενά που άφησε ακάλυπτα το πρώτο κύμα διορισμών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τμήματα σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό, που δεν γίνονται καθόλου ορισμένα μαθήματα.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Αϊβαλιώτης, τα υπάρχοντα κενά σε καθηγητές είναι αρκετά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε δημιουργούν πρόβλημα»…

Με την ανακοίνωση των νέων αναπληρωτών αύριο από το υπουργείο θα καλυφθούν κάποιες θέσεις, είπε ο κ. Αϊβαλιώτης, εκφράζοντας την ευχή να καλυφθούν αν όχι στο σύνολό τους, τα περισσότερα απ’ αυτά τα κενά.

Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν στα σχολεία οι νέοι αναπληρωτές που θα έλθουν στο Λασίθι.

Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό, είναι: Φιλόλογοι 15, Μαθηματικοί 7, Φυσικοί 3, Χημικοί 2, Βιολόγοι 2, Θεολόγοι 5, Γαλλικών 1, Αγγλικών 2, Καλλιτεχνικών 2 πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου, Οικονομολόγοι 2, Κοινωνιολόγοι 1 πλήρους και 1 μειωμένου, Νομικός 1,  Οικιακής Οικονομίας 1, Μουσικοί 1 πλήρους και 1 μειωμένου, Πληροφορικής 3 πλήρους και 1 μειωμένου, Ιστορίας και Μεθοδολογίας Έρευνας 3,  Τεχνικές Ειδικότητες 13.

Οι σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών έχουν επιπτώσεις στο διδακτικό έργο. Πολλά αντικείμενα δε διδάσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των πανελληνίως διδασκόμενων μαθημάτων. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι οι μαθητές που δεν έχουν καθηγητές στα μαθήματα προσανατολισμού θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα