ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτο σκαμνί για την οικονομική ζημιά χιλιάδων ευρώ στο ΙΤΕ

Στο σκαμνί για την οικονομική ζημιά χιλιάδων ευρώ στο ΙΤΕ

Από

Ημερομηνία

Οκτώ άτομα που υπήρξαν μέλη του ΔΣ του ΙΤΕ κάθονται σήμερα στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτη καθώς κατηγορούνται ότι ζημίωσαν οικονομικά το ίδρυμα κατά περίπου 852.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι 8 – ανάμεσα τους και ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Φωτάκης ο οποίος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του –  υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ το διάστημα από το 2010 ως και το 2013 και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 30.000 ευρώ».

Οι ίδιοι φέρεται με απόφαση τους να έχουν ζημιώσει το Ίδρυμα χορηγώντας παράνομα πρόσθετες αμοιβές, επιδόματα και αυξήσεις σε εργαζόμενους.  Το δικαστήριο διερευνά αν οι παροχές που δόθηκαν σε εποχές μνημονίων και κρίσης ήταν νόμιμες η όχι.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, εμβληματική μορφή του ΙΤΕ υποστήριξε ότι οι παροχές αυτές ήταν σύννομες. Μάλιστα τόνισε ότι οι παροχές ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες προκειμένου στην εποχή της κρίσης να συγκρατήσουν την φυγή του προσωπικού στο εξωτερικό καθώς είναι περιζήτητο. Ανέφερε ότι όχι μόνο δεν ζημιώθηκε το Κράτος αλλά απεναντίας είχε κέρδος. Ανέφερε ότι την επίδικη τετραετία η κρατική επιχορήγηση ήταν περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ και το κράτος εισέπραξε από εισφορές και φόρους 40 εκατομμύρια ευρώ.

Έχει διακόψει το δικαστήριο για λίγο και η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση μαρτύρων. (cretalive)

Πρόσφατα άρθρα