Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΗ Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σητείας. Ενημέρωση του νέου Αντιδημάρχου Λεωνίδα Τερζή

Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σητείας. Ενημέρωση του νέου Αντιδημάρχου Λεωνίδα Τερζή

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Κατά την πολύωρη πρώτη συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Σητείας κ. Λεωνίδα Τερζή, του Διευθυντή κ. Νίκου Τσουκνάκη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η συνάντηση αποσκοπούσε στην συζήτηση των θεμάτων που σχετίζονται με «το έργο, τις ενέργειες και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Να υπάρξει μία κατηγοριοποίηση των έργων, των εν εξελίξει, εκείνων που βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης των μελετών και υπάρχει χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιηθούν. Τις ανάγκες και τους στόχους που έχουμε στο επόμενο διάστημα και την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων. Την σύνταξη μελετών ώστε να είναι ώριμες για να χρηματοδοτηθούν είτε από ιδίους πόρους είτε από χρηματοδοτικά προγράμματα», όπως ανέφερε ο κ. Τερζής.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τα διασυνοριακά προγράμματα και την αναγκαιότητα να συνταχθούν άμεσα μελέτες, για να προκύψει ετοιμότητα για το επόμενο στάδιο της δημοπράτησης, μετά από την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Σητείας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την πρώτη αναμόρφωση.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα μικρών παρεμβάσεων στην πόλη της Σητείας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Επί τάπητος ετέθησαν και οι διάφορες προσκλήσεις των Υπουργείων, που σχετίζονται με παρεμβάσεις και βελτιώσεις χώρων.

Παράλληλα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ως προς τη στελέχωση και τη διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

 

Ανακατανομή έργου

Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε κατανομή και ανακατανομή του έργου που πρέπει να παράξει το κάθε γραφείο στο πλαίσιο της δομής της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου, όπως επεσήμανε ο κ. Τερζής, «να έχουμε ένα καλύτερο ισολογισμό κι ένα καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του.

Είναι πολύ μεγάλο το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε πιστωμένες αρκετές χρηματοδοτήσεις κι άμεση προτεραιότητα είναι να καταφέρουμε να αντλήσουμε όλους αυτούς τους πόρους και να προχωρήσουμε το έργο που έχουμε σχεδιάσει για το τρέχον αλλά και το επόμενο έτος.

Η λογική μας είναι ότι ο Δήμος έχει μία συνέχεια. Άρα ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός θα είναι και για το επόμενο διάστημα με μία λογική δεκαετίας προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες στην περιοχή μας, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο και να γίνει ένας σύγχρονος Δήμος».

 

Η προσπάθεια των υπαλλήλων

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που επιφέρει η πληθώρα έργου σε αντιδιαστολή με τον περιορισμένο αριθμό των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας ο κ. Τερζής τόνισε:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως αναφέρθηκε, είναι η στελέχωση. Το προσωπικό δεν είναι το ενδεδειγμένο, που θα θέλαμε σε αριθμό. Οι υπάλληλοι καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους και στην παραγωγή έργου.

Οι συνεχείς αλλαγές στην νομοθεσία και ειδικά ο νόμος 44.12/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις και οι άνω των 200 τροποποιήσεων και μεταβολών που έχουν υπάρξει εδώ κι ενάμιση χρόνο στην λογική της συμβασιοποίησης, δημοπράτησης, αξιολόγησης των έργων, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε στο μέτρο πάντα του εφικτού, ώστε το έργο που θα παραχθεί να είναι το καλύτερο δυνατό. Οι ανάγκες και της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων είναι μεγάλες.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έγινε μία καλή διαχείριση όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου, οπότε αυτό μας δίνει την δυνατότητα πλέον να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε το έργο που έχουμε προγραμματίσει και να το φέρουμε εις πέρας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα