Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΤα έντεκα πιο ασφαλή οικογενειακά νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους

Τα έντεκα πιο ασφαλή οικογενειακά νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους

Από

Ημερομηνία

Έντεκα οικογενειακά μοντέλα από το σύνολο των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στην αξιολόγηση του Ανεξάρτητου Οργανισμού του EuroNCAP κατάφεραν να πάρουν πέντε αστέρια. Την καλύτερη βαθμολογία πήραν δύο νέα μοντέλα της Subaru. Πρόκειται για το Impreza και το XV συγκεντρώνοντας και τα δύο 89% στην προστασία των επιβατών, 89% στην προστασία των παιδιών, 82% στην προστασία πεζών για το Impreza και 84% για το XV και 68% για τα συστήματα ασφάλειας.

Υψηλή διάκριση πήραν επίσης και δύο οχήματα της Opel. Το Insignia πήρε 93% στην προστασία των επιβατών, 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 78% στην ασφάλεια των πεζών και 69% στα συστήματα ασφαλείας με τα αντίστοιχα ποσοστά στο Grossland X να είναι 85% στην ασφάλεια των επιβατών, 84% στην ασφάλεια των παιδιών, 62% στην ασφάλεια των πεζών και 75% στα συστήματα ασφαλείας.

Πέντε αστέρια κατάφερε να αποσπάσει στις δοκιμές και το Hyundai i30 που βρέθηκε στην 4η θέση παίρνοντας 89% στην προστασία επιβατών, 84% στην ασφάλεια των παιδιών, 64% στην ασφάλεια των πεζών και 68% στα συστήματα ασφάλειας. Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης και δύο μοντέλα της Kia. Τα μοντέλα Rio και Stonic που απέσπασαν 93% στην ασφάλεια των επιβατών, 84% στην προστασία των παιδιών, 71% στην προστασία των πεζών και 59% στα συστήματα ασφάλειας.

Από την Citroen διακρίθηκε το C3 Aircross που πήρε 85% στην προστασία των επιβατών, 82% στην προστασία των παιδιών, 64% στην προστασία των πεζών και 60% στα συστήματα ασφάλειας. Καλή βαθμολογία απέσπασε και το Mini Countryman με 90% στην προστασία των επιβατών, 80% στην προστασία των παιδιών, 64% στην προστασία των πεζών και 51% στα συστήματα ασφάλειας. Πιο κάτω βρέθηκε η Mercedes c-class cabiolet με αντίστοιχες βαθμολογίες 89% στην ασφάλεια επιβατών, 79% στην ασφάλεια παιδιών, 66% στην ασφάλεια πεζών και 53% στα συστήματα ασφάλειας. Τέλος, πέντε αστέρια απέσπασε το Honda Civic με 92% στην ασφάλεια επιβατών, 75% στην ασφάλεια των παιδιών, 75% στην ασφάλεια των πεζών και 88% στα συστήματα ασφάλειας.

Αναλύοντας τις υπόλοιπες κατηγορίες, και πάντα σύμφωνα με τον Οργανισμό EuroNCAP, στην κατηγορία Executive καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen Arteon, το οποίο έλαβε τα πέντε αστέρια με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Στην κατηγορία Large Off–Road καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volvo XC60 με 98% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 87% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 76% στην ασφάλεια πεζών και 95% στα συστήματα ασφαλείας. Στην κατηγορία Small Off – Road καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen T–Roc με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 87% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 89% στην ασφάλεια πεζών και 71% στα συστήματα ασφαλείας.

Στην κατηγορία Supermini καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen Polo με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 76% στην ασφάλεια πεζών και 59% στα συστήματα ασφαλείας, ενώ στην κατηγορία Small MPV καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Opel Crossland X με 85% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 62% στην ασφάλεια πεζών και 57% στα συστήματα ασφαλείας.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα