Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΗ παράσταση «Κυρ -Αλέξανδρε» από τη Θεατρική Ομάδα «Ιστός»

Η παράσταση «Κυρ -Αλέξανδρε» από τη Θεατρική Ομάδα «Ιστός»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας «Ιστός» για άλλη μια φορά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το θεατρόφιλο κοινό για την προσέλευση του στην παράσταση «Κυρ -Αλέξανδρε» και ζητά συγνώμη απ όσους δεν κατάφεραν να μπουν στην παράσταση λόγω πληρότητας. Γι’ αυτό θα επαναληφθεί η παράσταση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο στο Τζαμί Ιεράπετρας.

To «Κυρ -Αλέξανδρε», μια παράσταση βασισμένη σε δύο διηγήματα του Παπαδιαμάντη, «Τα πτερόεντα δώρα»- ένα πρωτοχρονιάτικο και «Στο Χριστό στο Κάστρο»- ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στο Τζαμί Ιεράπετρας.

Η ιστορία μας: Τολμάμε κάτι που για πολλούς μπορεί να είναι και «βλασφημία», διασκευάζουμε τον Παπαδιαμάντη! Έρχεται στην γη ξανά ο Παπαδιαμάντης και φέρνει μαζί του θεία δώρα. Θα βρει άραγε πού να τα δώσει;

Επίσης του ζητάμε να μας αφηγηθεί μια από τις ιστορίες του. Αλλά έχουν περάσει πάνω από εκατό χρόνια και δεν τις θυμάται καλά. Αλλά θα βρει βοηθό έναν καφετζή και μαζί θα μας αφηγηθούν το «Στο Χριστό στο Κάστρο, ο καθένας όμως με τον τρόπο του, ο Παπαδιαμάντης όπως τα έγραψε, ο καφετζής… σε νεοελληνική απόδοση (-άλλο ένα τόλμημα).

Στην αφήγησή μας θα ζωντανέψουμε, όσο μπορούμε, τους χαρακτήρες που αναφέρονται στο διήγημα (-κι άλλο τόλμημα και ο Θεός βοηθός!)

 

Συντελεστές

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρη Γιαννίδη, διασκευή και απόδοση στα νεοελληνικά Δημήτρη Γιαννίδης, μουσική Νίκου Μαστοράκη, φωτισμούς και ηχητική κάλυψη Νίκου Νικολουδάκη.

Παίρνουν μέρος: Πρόλογος- επίλογος Φανή Γιαννάκη, Παπαδιαμάντης Δημήτρης Γιαννίδης, Καφετζής Φώτης Μιχαηλίδης, παπά Φραγκούλης Βαγγέλης Σαλακούμας, Πανάγος Μανόλης Μπαλωθιάρης, Παπαδιά Μαρία Ριζοπούλου, θεια το Μαλαμώ Κατερίνα Γιοβάνογλου, Μπάρμπα Στεφανής Κωστής Μαυρικάκης, Βασίλης Μανόλης Μπαλωθιάρης, φωνή Νίκος Νικολουδάκης

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «ΙΣΤΟΣ»

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα