Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜετεγκατάσταση του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Μετεγκατάσταση του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία (και ενώ βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία) η μεταστέγαση του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στη βόρεια πτέρυγα του παλαιού κτιρίου του 4ου ορόφου, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα με την ευγενική χορηγία του κ. Παναγιώτη Σπανού.

Με τη μεταστέγαση αυτή υλοποιείται, σε χρόνο ταχύτατο για δημόσιο φορέα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο, ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Διοίκησης, δηλαδή η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμων υπηρεσιών προς τους πολίτες του νομού και εξασφαλίζονται:

1. Καλύτερες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε κατάλληλα διαμορφωμένους θαλάμους χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη επιπλέον κλινών
2. Άμεση και οικονομικά εφικτή ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες του Παθολογικού Τμήματος και του Παθολογικού Τομέα λόγω υπερπληρότητας και διορισμού νέων μόνιμων ιατρών (Γαστρεντερολόγου και Ογκολόγου)
3. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διασποράς και της φιλοξενίας των παθολογικών περιστατικών σε όλα τα κλινικά τμήματα του νοσοκομείου (νοσηλεία περιστατικών σε μία πτέρυγα)
4. Δύο (2) νέοι μονόκλινοι θάλαμοι απομόνωσης οι οποίοι είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου (ασφαλέστερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το προσωπικό)
5. Διαχωρισμός παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών
6. Αξιοποίηση αδιάθετων χώρων του νοσοκομείου με συνακόλουθη πολλαπλή λειτουργική αναβάθμισή του
7. Καλύτερες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
8. Καλύτερη και πιο ισότιμη κατανομή νοσηλευόμενων/νοσηλευτή στα νοσηλευτικά τμήματα
9. Εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, διευκόλυνση εργασίας προσωπικού, καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, απελευθέρωση ανεπτυγμένων κλινών άλλων τμημάτων (Ορθοπεδικού, Ουρολογικού κλπ).

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λήψη της δύσκολης αυτής απόφασης, τα μέλη της Επιτροπής Χωροταξίας για την τεκμηριωμένη σχετική εισήγησή τους, όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που συμμετείχαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην ταχύτατη υλοποίηση αυτού του στόχου και οι οποίοι απέδειξαν για μία ακόμη φορά τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά τους καθώς και τους πολίτες του νομού που υποστηρίζουν με κάθε μέσο τις αποφάσεις της.

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα