Προτάσεις του Δήμου Ιεράπετρας για τη δρομολόγηση των πλοίων ασφαλείας

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας η πρόταση- εισήγηση της δημοτικής επιτροπής αγροτικών θεμάτων που ζητάει αλλαγές σχετικά με τη δρομολόγηση των πλοίων ασφαλείας.

Η πρόταση έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα κ. Αργύρη Πανταζή και αφορά σε αλλαγές στο άρθρο 25 του νόμου για τα πλοία ασφαλείας (Ν.4256/2014 «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»).

Το θέμα εδώ και χρόνια απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας και όλης της Κρήτης, που σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων αναζητά τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων στους τόπους προορισμού τους.

Συγκεκριμένα η πρώτη αλλαγή που προτείνεται από την Επιτροπή στον ήδη ισχύοντα Νόμο 4256/2014 (ΦΕΚ: Α92/14-4-2014) είναι να μην χρειάζεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), που βάσει της νομοθεσίας αποφασίζει για την δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Αλλά πλέον με ένα τεκμηριωμένο αίτημα από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη, το οποίο θα μιλά για την επικινδυνότητα και την ανάγκη εκτάκτων δρομολογίων, να αποφασίζει ο Υπουργός Ναυτιλίας σε συνεργασία με τους Γ.Γ. του Υπουργείου για την ώρα αναχώρησης, το πλοίο ασφαλείας, τον προορισμό και την συχνότητα των δρομολογίων (πάντα για περίοδο που για τον οποιοδήποτε λόγο έχουν σταματήσει να εκτελούνται τα τακτικά προγραμματισμένα δρομολόγια).

Επίσης, προτείνεται η αλλαγή του Νόμου που αναφέρει πως η δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας θα γίνεται, αφού έχουν παρέλθει τρεις ημέρες για να συγκληθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και να αποφασίσει αυτό εάν θα δρομολογηθούν τα πλοία ασφαλείας προς τις αγορές Ελλάδας και εξωτερικού.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Πανταζής, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βασιζόμενη σε μια πρόταση ρεαλιστική και σύγχρονη την οποία θα πρέπει οι βουλευτές να ενστερνιστούν και να έχουμε σύντομα την αλλαγή του Νόμου με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων στον ισχύοντα Νόμο.

Είναι αλλαγές σύγχρονες και ρεαλιστικές, που έρχονται να “λύσουν” τα χέρια στον εκάστοτε Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου άμεσα να πάρει αποφάσεις και να δρομολογήσει όπου χρειάζεται τα έκτακτα δρομολόγια σε περίπτωση απεργιών ή όποτε υπάρχει “κώλυμα” στην μεταφορά των ευπαθών προϊόντων προς κεντρική και στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, «σε καμία περίπτωση η λογική των προτάσεων της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων δεν είναι απεργοσπαστική και μιλάμε για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων και μόνο γι’ αυτό και για το λόγο αυτό προτάθηκαν αλλαγές μόνο σε έκτακτα δρομολόγια, όπου κρίνεται να υπάρχει ανάγκη».

Άμεσα και μόλις καθαρογραφεί, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα γραφεία των τοπικών βουλευτών, προκειμένου, όπως λέει ο κ. Πανταζής, να πράξουν όλα αυτά που χρειάζεται ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές αυτές.

«Ευελπιστούμε ότι με την εφαρμογή των αλλαγών θα πάψουν οι σκηνές… απείρου κάλους, διαμαρτυριών, αλλά και εντάσεων, ζημιών και καταστροφών από ταραχοποιά και όχι μόνο στοιχεία στο λιμάνι του Πειραιά, κάθε φορά που υπάρχει απεργία, εμποδίζοντας έτσι τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από τη νησιωτική χώρα στην κεντρική και στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Σχετική αναφορά, όπως επισημαίνει ο κ. Πανταζής, έχει γίνει και στον Γενικό Γραμματέα του ΥπουργείουΑγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη, όταν είχε επισκεφθεί την Ιεράπετρα και στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε μεταφερθεί μέσω της επίσκεψης του κ. Τσιρώνη. Αναφορά για τις αλλαγές έγινε και σε στελέχη του Υπουργείου στο Περιφερειακό Συνέδριο, που είχε λάβει χώρα το προηγούμενο διάστημα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή έχει διαφανεί πρόσφορο έδαφος και θετική διάθεση από τις παραπάνω συζητήσεις, με τους υπευθύνους να ζητούν να λάβουν τις προτάσεις ώστε να τις εξετάσουν και έπειτα να προχωρήσουν.

«Από την καλή διάθεση βέβαια», τονίζει ο κ. Πανταζής, «μέχρι τις αλλαγές και την εφαρμογή των αλλαγών υπάρχει μεγάλη απόσταση. Να επισημάνουμε πως όπως ισχύει ο Νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, ούτε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά (που είχε ψηφίσει και το Νόμο), ούτε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που παρ’ ότι η Νομοθεσία βρίσκεται σε ισχύ, δεν εφαρμόστηκε».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ