Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αγίου...

Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η  Α΄ τάξη του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή από 6 ως 9 Φεβρουαρίου 2018.

Την πρώτη μέρα οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , όπου στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνική  Λυρική Σκηνή και λαμβάνουν χώρα διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Ναό της Απτέρου Νίκης. Ακολούθησε περιήγηση στο Σύνταγμα και ξενάγηση στη Βουλή όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες τόσο για το ιστορικό κτήριο όσο και για την ίδρυση και λειτουργία του κοινοβουλίου.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία και το μουσείο της και το απόγευμα περίπατος στην αποκριάτικα στολισμένη Πάτρα.

Την τρίτη ημέρα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο τους και γνώρισαν καλύτερα την ιστορία του φημισμένου μαντείου.

Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο οποίο οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους σκοπούς του ιδρύματος και τις μεθόδους έρευνας στα τμήματα Ιστορίας και Φυσικών Επιστημών. Ακολούθησε ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη όπου οι μαθητές γνώρισαν τους πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων και πήραν πληροφορίες για τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Στην εκδρομή αυτή τα  παιδιά  αποκόμισαν πολλές χρήσιμες γνώσεις και δέχτηκαν πλήθος ερεθισμάτων, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής ζωής, προσφέροντάς  τους εφόδια για το μέλλον τους.

Το σχολείο ευχαριστεί το Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων που στέκεται κάθε φορά  αρωγός σε τέτοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα