Άσκηση σεισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων του σχολείου έγινε άσκηση σεισμού στο 4ο Δημοτικό σχολείο  Αγίου Νικολάου. Οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο της προστασίας τους σε περίπτωση σεισμού και της εξόδου από το κτίριο με ασφάλεια. Οι σχετικές οδηγίες δόθηκαν από τον  κ. Αρτέμη Κοκολάκη, πυρονόμο, που προσκλήθηκε από την Διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να βοηθήσει στην  άσκηση σεισμού.

Οι μαθητές με πολλή προσοχή άκουσαν ότι ο χειρότερος «εχθρός» είναι ο πανικός και ότι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των δασκάλων τους για το πώς θα μπουν κάτω από τα θρανία όταν είναι μέσα στην τάξη, για τον συντονισμένο τρόπο εξόδου τους από το κτίριο και με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αν βρίσκονται στην τουαλέτα ή στο προαύλιο του σχολείου.

Επίσης ο κ. Κοκολάκης τους έδωσε οδηγίες πώς μπορούν να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού αν βρίσκονται μόνοι στο σπίτι τους.

Η μεγάλη έκπληξη που περίμενε τα παιδιά ήταν η επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος που εισήλθε στην πίσω αυλή του σχολείου (χώρος του μπάσκετ) και εκεί μπόρεσαν να δουν με ποιο τρόπο  και με ποια μέσα οι πυροσβέστες μπορούν να προβούν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Βασιλάκη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για βοήθεια στην άσκηση σεισμού και τον κ. Αρτέμη Κοκολάκη για την πολύ παραστατική και πολύ λεπτομερή καθοδήγηση στους μαθητές μας για να μπορέσουν να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και ιδιαίτερα στην περίπτωση σεισμού.