Σε ισχύ είναι πλέον από 30 Μαρτίου 2018 ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι ο κίνδυνος να μείνει κάθε οδηγός χωρίς δίπλωμα εφ’ όρου ζωής είναι ορατός. Επιπλέον, με το νέο Κ.Ο.Κ. θα ισχύει το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των παραβάσεων, ο έλεγχος των προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το «σβήσιμο» της κλήσης μέσω παραπόνων θα είναι αδύνατον.

Το ύψος των προστίμων για κάθε παράβαση ξεχωριστά θα καθοριστεί με υπουργικές αποφάσεις που αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται με το νέο Κ.Ο.Κ. οι παραβάτες θα τιμωρούνται πιο αυστηρά απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, μέχρι και στο τριπλάσιο του αρχικού ποσού με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου θα αποτελεί η φορολογική δήλωση του οδηγού.

Με το νέο κώδικα οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Χαμηλής επικινδυνότητας, όπου τα πρόστιμα θα είναι ως 100 €.
  • Μεσαίας επικινδυνότητας με πρόστιμα από 101 ως 300 € και
  • Υψηλής επικινδυνότητας από 301 ως 600 €.

Παράλληλα οι παραβάσεις χωρίζονται σε «υψηλής συχνότητας πρόκλησης ατυχημάτων» και «αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς».

Με ανάλογες υπουργικές αποφάσεις θα θεσπίζονται και τα εισοδηματικά κριτήρια. Επί της ουσίας, όταν κάποιος έχει ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 50.000 €, το πρόστιμο θα είναι αυτό που θα προβλέπει η υπουργική απόφαση για κάθε παράβαση. Αν το εισόδημά του είναι από 50-100.000, θα διπλασιάζεται το πρόστιμο κι αν είναι πάνω από 100.000 € το ετήσιο ατομικό εισόδημα, θα προσαυξάνεται κατά 200% το πρόστιμο.

«Προς το παρόν εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του παλιού Κ.Ο.Κ. με ορισμένες αλλαγές», εξηγεί ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, παρουσιάζοντας μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, τις βασικές αλλαγές που επέρχονται με το νέο κώδικα.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη διαφοροποίηση με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, σημειώνει πως στη νέα συνθήκη που ισχύει ήδη, είναι μειωμένα όλα τα διοικητικά πρόστιμα όλων των παραβάσεων κατά 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως καταργείται η μείωση που ίσχυε μέχρι τώρα, εάν πλήρωνε κάποιος εντός δεκαημέρου για να μειωθεί στο μισό το πρόστιμο.

 

Επικίνδυνες παραβάσεις

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία και οφείλουν να προσέξουν οι οδηγοί είναι η πρόβλεψη ότι παραμένουν έξι επικίνδυνες παραβάσεις ως έχουν και πληρώνονται ολόκληρα τα πρόστιμα.

Πρόκειται για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την παραβίαση της πινακίδας στοπ, την παραβίαση του κόκκινου φαναριού. Στις έξι που δεν αλλάζει το πρόστιμο είναι ακόμα οι επικίνδυνοι ελιγμοί (οδήγηση εντυπωσιασμού, τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων), το αντικανονικό προσπέρασμα και η παράλειψη ή πλημμελής σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς.

Οι παραβάσεις του νέου κώδικα είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε ό,τι αφορά το θέμα της υποτροπής. Όπως εξηγεί ο Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου, «αν οδηγός έχει καταληφθεί σε μία από τις παραπάνω παραβάσεις (εκτός από την εξαίρεση για τη σήμανση εργασιών) να έχει υποπέσει τρεις φορές σε πέντε χρόνια, του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και δεν έχει δυνατότητα να εκδώσει δια βίου νέο δίπλωμα οδήγησης.

Επειδή θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι παραβάσεις, αυτό σημαίνει πως μπορεί η παράβαση αυτή να σημειωθεί σε οποιοδήποτε μέρος και να επιβεβαιωθεί ανά πάσα στιγμή», σημειώνει ο κ. Ζερβάκης.

 

Μόνο αφαίρεση διπλώματος 

Παράλληλα υπάρχουν οκτώ παραβάσεις στις οποίες δεν επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, αλλά αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης. Δηλαδή αφαιρούνται πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας καθώς και άδεια οδήγησης για δύο μήνες (60 μέρες). Η αφαίρεση γίνεται επί τόπου, μόλις βεβαιωθεί η παράβαση.

Όσο για τις παραβάσεις που αφορά, αυτές είναι: Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό χωρίς να έχει ασύρματα ακουστικά και χωρίς να είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση. Το ίδιο ισχύει και για την στάθμευση σε θέση ή ράμπα ΑμΕΑ. Η τρίτη περίπτωση είναι η χρήση με οποιοδήποτε τρόπο της λωρίδας έκτακτης ανάγκης έστω και για ελάχιστο χρόνο, αλλά και η κίνηση βαρέων οχημάτων στην αριστερή λωρίδα ή χρήση αυτής για προσπέραση.

Μία ακόμα παράβαση όπου αφαιρούνται άδεια, πινακίδες και δίπλωμα επί τόπου για δυο μήνες είναι η απόρριψη ουσιών ή αντικειμένων που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα. Τέλος, οι οδηγοί που δεν θα κάνουν χρήση της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους δεν θα πληρώνουν χρηματικό πρόστιμο, αλλά θα γίνεται αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 μέρες επί τόπου. Το ίδιο ισχύει για την χρήση του παιδικού καθίσματος σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.

 

Επανεξέταση για δίπλωμα

«Σε αυτές τις οκτώ παραβάσεις, ο νομοθέτης έχει λάβει υπ’ όψιν την υποτροπή των παραβατών. Αν σε διάστημα έξι μηνών, ο οδηγός επαναλάβει μία από αυτές τις παραβάσεις αφαιρείται η άδεια οδήγησης του για διπλάσιο χρονικό διάστημα, δηλαδή για τέσσερις μήνες. Αν στο εξάμηνο δεν φορά για δεύτερη φορά κράνος ή ζώνη θα αφαιρεθεί το δίπλωμα για 120 μέρες», αναφέρει. Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως για να παραλάβει την άδεια οδήγησης μετά από τους τέσσερις μήνες, θα πρέπει να δώσει εξετάσεις εκ νέου για να πάρει το δίπλωμα. «Η επανεξέταση για την επαναχορήγηση της άδειας ικανότητας οδήγησης είναι σημαντικό και πρέπει να το γνωρίζουν οι οδηγοί», αναφέρει ο Διοικητής της Τροχαίας.

 

Ανθρώπινη ζωή

«Ο νέος κώδικας δεν είναι εισπρακτικός και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι σε κάποιες παραβάσεις δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο όπως η ζώνη, η στάθμευση σε θέση ΑμΕΑ κά. Η φιλοσοφία του είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι σε εφαρμογή από 30 Μαρτίου και θα πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων», υπογραμμίζει ο κ. Ζερβάκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν υπάρχει κανείς να φροντίσει για την εφαρμογή του. Μια εβδομάδα και μετά θα “ξεφουσκώσει” κι αυτό όπως τόσα και τόσα άλλα μέτρα.

Comments are closed.