ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΚαταγγελία του Δήμου Σητείας για απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων συμπολιτών

Καταγγελία του Δήμου Σητείας για απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων συμπολιτών

Από

Ημερομηνία

Δυστυχώς για άλλη μία φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων συμπολιτών μας. Μετά από τους γνωστούς βανδαλισμούς στο σιντριβάνι, σε κάδους απορριμμάτων, στην πλακέτα που τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ανεξέλεγκτη ρύπανση που προκαλούν σε διάφορα σημεία της πόλης αφήνοντας σάκους απορριμμάτων έξω από τους κάδους και δημιουργώντας τοπικές χωματερές σε διάφορα σημεία της πόλης, φτάσαμε και στις κλοπές. Κλοπές συσσωρευτών ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά, καλώδια γεωτρήσεων, υποστηρίγματα φυτών και τώρα κλοπές κάδων.

Η υπηρεσία καθαριότητας στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες προμηθεύτηκε συμβατικούς και κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Μετά από έρευνα της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι 2 κάδοι είχαν κλαπεί από τα αντίστοιχα σημεία, όπου είχαν τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα απαράδεκτο φαινόμενο, που δεν τιμά και είναι ασύμβατο προς την κουλτούρα των Σητειακών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε και ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Και βεβαίως μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι μέσα στα πλαίσια ενός δημόσιου λόγου, είτε μέσω διαδικτύου, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες προκειμένου, κατά τη γνώμη τους, να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ενέργειες αυτές πλήττουν αποκλειστικά την κοινωνία και την κουλτούρα μας. Μηδενική ανοχή σε όσους επιδεικνύουν ή στηρίζουν παραβατικές συμπεριφορές.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πρόσφατα άρθρα