Αρχιτεκτονικά και λειτουργικά στοιχεία στεγάστρων που υπήρχαν από το 1934 στην πόλη, θα προτείνει ο Δήμος Χανίων για τη δημιουργία στην πλατεία 1866 «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου». Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εμπορικό- Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας – Καινοτομίας 2014-2020.

«Έχουμε επιλέξει με προσοχή την πλατεία 1866, ως ιδανικό σημείο του Δήμου που μπορεί να υποδεχτεί αυτή τη δραστηριότητα. Έχουμε μια κεντρική πλατεία που χρειάζεται ανακατασκευή και αναβάθμιση και έχουμε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο εκείνο. Τόσο ο Δήμος Χανίων όσο και οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα τύχουν της εύνοιας αυτού του προγράμματος», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο χρόνο που μπορεί να είναι έτοιμο αυτό το εγχείρημα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εργαζόμαστε από κοινού με το ΕΒΕΧ, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους επαγγελματίες. γιατί είναι απαραίτητο ώστε να “τρέξουν” οι υπηρεσίες του Δήμου αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρόταση πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αν δεν υπάρξει κάποια παράταση. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε. Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα είναι ανακατασκευασμένη η πλατεία και ότι παράλληλα θα έχουν γίνει οι παράλληλες εργασίες».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επιχειρηματιών για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου βρέθηκε σήμερα στην πλατεία και συνομίλησε με επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΧ Δημήτρη Μουντάκη, «οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση. Δεν ακούσαμε αρνητικές απαντήσεις. Η περιοχή έχει προβλήματα και πρέπει να αναβαθμιστεί»