Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα  50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Το Φεστιβάλ στήνεται µε το µεράκι, την εθελοντική σχεδιασµένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων! Έχει γίνει θεσµός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το µήνυµα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είµαστε σίγουροι: Ό,τι σήµερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισµός είναι το χτες. Ο σοσιαλισµός είναι το µέλλον!

Η Κ.Ο Λασιθίου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης Λασιθίου της ΚΝΕ καλούμε τον λαό και την νεολαία του Νομού να πάρει μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

* Συναυλία από νεανικά συγκροτήματα

* Προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

* Ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτορπής Περιοχής Κρήτης

* Συναυλία από τον Μάνο Παπαδάκη και το συγκρότημά του

Ταυτόχρονα στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Οργάνωση  Βάσης Λασιθίου