Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Διαλύεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν φύγει ο...

Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Διαλύεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος

Διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και κάθε άλλης κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία δεν θα πληροί την προϋπόθεση των πέντε βουλευτών εκλεγμένων με το ίδιο κόμμα δείχνει η γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής.

Οι σχετικές πληροφορίες φαίνεται πως έχουν φτάσει και στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ, όπου το κλίμα εδώ και λίγες ώρες είναι αρκετά βαρύ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης θα ενημερώσει σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο μετά από τις 19:15 ενώ ενδεικτικό των ραγδαίων εξελίξεων είναι ότι αύριο στις 9:30 το πρωί και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια για την ένταξη της Β.Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για ενημέρωση και λήψη απόφασης. Έτσι αν ο κ. Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου με την έναρξη της συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό η Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ να διαλυθεί αμέσως και ο εισηγητής της να μην έχει δικαίωμα τοποθέτησης στην Ολομέλεια.

Καμμένος: Η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος

Με ένα σκληρό tweet σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» από την «κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».

Αναλυτικά όσα έγραψε στο tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο κ. Καμμένος:

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».

Τελεσίγραφο στον Παπαχριστόπουλο

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ΚΟ των ΑΝΕΛ που συνεδρίασε την Πέμπτη το πρωί έδωσε τελεσίγραφο στον Θ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του ως την Παρασκευή το πρωί διαφορετικά θα τον διαγράψει.

«Αν μέχρι αύριο το πρωί δεν έχει παραιτηθεί θα τον διαγράψω ό,τι κι αν αυτο σημαίνει για το μέλλον της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε μέλος της Κ.Ο μας να εκτελέσει τη Μακεδονία» είπε ο κ.Καμμένος.

Από την πλευρά του ο Θ. Παπαχριστόπουλος εμμένει στη θέση του, να παραιτηθεί μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
www.real.gr