Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειο"Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους"

“Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους”

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Οι νέοι που συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, δεν ζητούν από τη ΝΔ ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό της Πατρίδας μας», που διεξήχθη στις Γούρνες Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

 

«Μιλάμε για ένα επιστημονικό κεφάλαιο εν υπνώσει. Ένα επιστημονικό κεφάλαιο που είτε ετεροαπασχολείται, είτε δεν του δίνονται οι δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω και να δυναμώσει το ίδιο, αλλά συνακόλουθα και η οικονομία» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

 

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένας κακός νόμος, όχι μόνο γιατί μειώνει τις συντάξεις, αλλά γιατί τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται». Προσέθεσε ότι οι εισφορές πρέπει να μειωθούν, «και θα μειωθούν» και ότι «όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις».

 

Μίλησε επίσης για το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, όπως είπε, προς ψήφιση «η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ» και θα αφορά μια «τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση», αναλύοντας τους στόχους που είναι: «Δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000Euro, από 22% που ισχύει σήμερα, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%».

 

Επιπλέον αναφέρθηκε σε «πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης», «ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων» και «στήριξη της ελληνικής οικογένειας με άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, η οποία υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα