Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΤα παιδιά απόλαυσαν μία παράσταση σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο

Τα παιδιά απόλαυσαν μία παράσταση σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός» του Μαρκ Τουέιν ήταν η πρώτη που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδιά κι ενήλικες το απόγευμα του Σαββάτου στο «Πολύκεντρο» Σητείας. Πρόκειται για μία δράση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος απ’ ευθείας μεταδόσεων με live streaming των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το «Θέατρο της Σητείας» και ο ΔΟΚΑΣ.

Σε απ’ ευθείας μετάδοση, το πολυπληθές, κυρίως παιδικό κοινό της Σητείας απόλαυσε μία θαυμάσια παράσταση, που παρουσιαζόταν την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις μέχρι τον Μάιο, η επόμενη έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. Πρόκειται για τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

«Θεωρούμε», τόνισε η Πρόεδρος του Θεάτρου της Σητείας κ. Φανή Σύρπου, «ότι είναι πολύ σημαντική προσπάθεια για όλους τους πολίτες των ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών, που δεν έχουμε πολύ συχνά την ευκαιρία να δούμε καλό θέατρο. Μιλάμε για το Εθνικό Θέατρο, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στα πολιτιστικά πράγματα αυτής της χώρας, ιδιαίτερα για το θέατρο. Γινόμαστε όλοι οι άνθρωποι μία παρέα για να δούμε μία θεατρική παράσταση που πραγματοποιείται την ίδια στιγμή στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο γίνεται πραγματικά εθνικό.

Ευχαριστούμε πολύ το Εθνικό Θέατρο με το Κανάλι της Βουλής για την πρωτοβουλία αυτή η οποία θα πρέπει να σημειωθεί γίνεται δωρεάν για όλους τους πολίτες της χώρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι κι αυτό σημαντικό διότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε κάποια παιδιά δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε ένα πολύ μικρό εισιτήριο».

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης ευχαρίστησε το Θέατρο της Σητείας για την άριστη συνεργασία με τον ΔΟΚΑΣ και τον Δήμο, η οποία -όπως τόνισε- αποδίδει καρπούς σε διάφορα επίπεδα. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και το ξεκίνημα της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ήλθε κατόπιν σχετικής εισήγησης από το Θέατρο της Σητείας, την οποία υλοποίησε ο ΔΟΚΑΣ.

«Με την προβολή της παράστασης του Σαββάτου», ανέφερε, «δίδεται ένα μήνυμα στα παιδιά, στην νεολαία της πόλης, ότι μέσα από την συνεργασία αυτή, υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσουν σε ζωντανό χρόνο ένα θέαμα που την ίδια στιγμή δίδεται στην Αθήνα και δύσκολα θα μπορούσαν να δουν στην Σητεία. Να μην αισθάνονται λοιπόν αποκομμένα από τον έξω κόσμο, ότι είναι μία ομάδα νέων που ζει στην Ελλάδα και δεν έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στα δρώμενα κεντρικών θεατρικών σχημάτων. Η Σητεία είναι η μοναδική πόλη στην Κρήτη που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα