Την Κυριακή 21 Απριλίου τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου απόλαυσαν μια ακόμη ξεχωριστή διαδρομή στα Λασιθιώτικα βουνά, στις πλαγιές της Σελένας. Οι πεζοπόροι μοιράστηκαν μοναδικές εικόνες από την ανθισμένη ανοιξιάτικη φύση, καταπράσινα οροπέδια, άγνωστες αρχαιολογικές τοποθεσίες και την πανοραμική θέα προς τον νομό του Ηρακλείου!
https://orsian.blogspot.com/

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το Σελί Αμπέλου, από την βορεινή είσοδο του οροπεδίου Λασιθίου, όπου μας καλωσορίζει το μεγαλύτερο μυλοτόπι της Κρήτης. Ακολουθήσαμε στενό βραχώδες μονοπάτι που περνά δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο Καρφί και μπροστά από την πηγή Βιτζιλόβρυση. Το παγωμένο νερό της πηγής χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες αιώνες πριν για τις ανάγκες τους, ενώ κοντά στην πηγή, σε χαμηλότερο υψόμετρο εντοπίστηκαν ίχνη από αρχαϊκό ιερό.

Συνεχίσαμε από κατηφορικό μονοπάτι με προορισμό το Κράσι, με την θέα να ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά μπροστά μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το φράγμα Αποσελέμη, που αστράφτει κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, έχοντας στριμώξει τεράστιο όγκο νερού στη κοιλότητα ανάμεσα στα βουνά. Καταλήξαμε στο γραφικό Κράσι, με τα τρεχούμενα νερά, τα όμορφα σοκάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές και φυσικά τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 6,68 χλμ
ΩΡΑ: 3 ώρες 30 λεπτά
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 457 μέτρα
https://orsian.blogspot.com/